Έδωσε μάχη απέναντι στην εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη για να γίνει το Κόσσοβο μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Μια εισήγηση η οποία εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την περίπτωση της Κύπρου, τους οποίους υπέδειξε η επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, αναπληρώτρια πρόεδρος του ΔΗΚΟ στην ομιλία της στην Κοινοβουλευτική Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. 

«Για την Κύπρο είναι θέμα αρχής ότι η εδαφική ακεραιότητα και η κυριαρχία των διεθνώς αναγνωρισμένων εθνών δεν πρέπει ποτέ να διακυβεύονται. Η αποδοχή εδαφών που έχουν μονομερώς ανακηρύξει ανεξαρτησία και δεν έχουν γίνει δεκτά ή αναγνωρισμένα από τον ΟΗΕ, ως πλήρη μέλη αυτού του Οργανισμού θα δημιουργήσει ένα επικίνδυνο προηγούμενο, ειδικά στο σημερινό εξαιρετικά ασταθές διεθνές περιβάλλον», σημείωσε η κ. Ερωτοκρίτου.

Εναντίον της Έκθεσης, εκτός από την κ. Ερωτοκρίτου ψήφισε και ο έτερος εκπρόσωπος της Κύπρου, Γιώργος Λουκαίδης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ. Η εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη πέρασε κατά πλειοψηφία και η ανησυχία ότι αυτό ενδεχομένως να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και για την Κύπρο, είναι πλέον διάχυτη σε διπλωματικούς κύκλους.

Φ.Δ.