Άστοχες και παντελώς απαράδεκτες οι δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος τα έβαλε με τα ΜΜΕ που διαμαρτύρονται για την έλλειψη ενημέρωσης από την Αστυνομία.

Η Αστυνομία Κύπρου αποκρύβει εδώ και καιρό από την κοινή γνώμη σοβαρότατες υποθέσεις, που καμία σχέση έχουν με θέματα εθνικής ασφάλειας. Μας κατηγορεί ο κ. Χαρτσιώτης πως δεν προβάλλουμε τις επιτυχίες που είχε τελευταίως η Αστυνομία, αλλά λέμε, όπως υποστήριξε, μόνο τα αρνητικά επειδή αυτό «πουλά».

Μα για ποιες επιτυχίες μιλά; Επιτυχία -που θα πουλούσε κιόλας- θα ήταν να δούμε επιτέλους την Αστυνομία να οδηγεί στη δικαιοσύνη τους εμπόρους που γέμισαν τα σχολεία με ναρκωτικά ή τους ηθικούς αυτουργούς όλων αυτών των εγκληματικών ενεργειών για έλεγχο της νύκτας.

Και κάτι άλλο. Στις δημοκρατίες κ. Χαρτσιώτη οι δημοσιογράφοι μπορούν ν’ ασκούν κριτική για ό,τι κρίνουν απαραίτητο και να χρησιμοποιούν γι’ αυτό ανεξάρτητες πηγές, πέραν της επίσημης πληροφόρησης, που έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει. Μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα ακούγονται τέτοιες θέσεις και γι’ αυτό οφείλετε αμέσως ν’ ανακαλέσετε.

Ν.Χ