Τους βόλευαν οι προηγούμενοι Γενικοί Ελεγκτές που σφύριζαν αδιάφορα για τα σκάνδαλα της κομματοκρατίας. Βόλευαν ακόμα και τους ειλικρινά αδιάφθορους γιατί δεν ήθελαν να ασχολούνται ιδιαιτέρως με τη διαπλοκή του συστήματος εξουσίας.

Και τώρα, δεν ξέρουν πώς να ελέγξουν έναν Γενικό Ελεγκτή που αποφάσισε να ακολουθήσει τους όρους εντολής του και να δουλέψει μήπως και καθαρίσει ο σταύλος -τουλάχιστον προσπαθεί ο άνθρωπος. Έτσι, αποφάσισαν να τον παύσουν μέσω δικαστηρίου, με χυδαίες δικαιολογίες και με μαφιόζικες διαθέσεις εναντίον του.

Και σαν να μη φτάνει αυτό, έχουμε και έναν Πρόεδρο που αντιδρά στους τραμπουκισμούς της Νομικής Υπηρεσίας σαν να είναι επικεφαλής ΜΚΟ για την… ειρήνη στον Βόρειο Πόλο και όχι πρόεδρος κράτους. Λες και είναι ο Γενικός Ελεγκτής που κινείται νομικά εναντίον θεσμού της δημοκρατίας και όχι η φατρία -περί φατρίας πρόκειται (από το αρχαιοελληνικό “φρατρία – φράτηρ”, για να μην παρεξηγούμαστε) – της Γενικής Εισαγγελίας.

Λες και αν έπαιρνε θέση σε όλο αυτό και εξέφραζε την άποψη πως είναι απαράδεκτη η αίτηση για παύση του, όπως όφειλε, θα τον κατηγορούσε κανείς εκτός από τους δύο ευνοούμενους (ο Γενικός και ο Βοηθός του) και κάμποσα παπαγαλάκια που δεν χωνεύουν τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

ΑΛ.ΜΙΧ.