Αρκετά περίπλοκες παραμένουν εδώ και χρόνια κάποιες διαδικασίες που αφορούν ευάλωτες ομάδες πολιτών και αφορούν αιτήσεις προς δημόσιες υπηρεσίες για επιδόματα.

Αρκετές φορές μάλιστα συμπολίτες μας οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και έχουν αξιολογηθεί ως ανίκανα για εργασία χάνουν πολλά τα οποία και δικαιούνται αφού βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα χάος από στοιχεία που πρέπει να συγκεντρώσουν και συχνά και λόγω της κατάστασής τους δεν μπορούν να το πράξουν, εκτός κι αν είναι τυχεροί και μπορεί κάποιο (νεαρό) πρόσωπο από την οικογένεια να δώσει ένα χέρι βοηθείας.

Οπότε θα προτείναμε σε κάποια τμήματα, όπως για παράδειγμα αυτό του ΕΕΕ να απλοποιήσει κάποιες αιτήσεις, ειδικότερα αυτές που πρέπει να συμπληρωθούν από άτομα τα οποία αντιμετωπίζουν αναπηρίες (αναπηρικό επίδομα) ως προς την διευκόλυνσή τους.

Κατανοητό ότι πρόκειται για οικογενειακό επίδομα οπότε και δεν αφορά μόνο τον αιτητή τα όσα ζητούν να παρουσιάσει, ωστόσο ζούμε στην εποχή που πατώντας ένα κουμπί βρίσκουμε τα πάντα και με κάθε λεπτομέρεια.

Εκτός και αν σκοπός είναι να αποτρέψουμε κάποιον ο οποίος κατατάσσεται σε ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού να διεκδικήσει τα όσα με βάση νόμου δικαιούται.

ΕΛΜΑ