Πολλά ήταν τα παρατράγουδα, τα οποία σημειώθηκαν τις ημέρες του Πάσχα σε διάφορες περιοχές της Κύπρου. Πρωταγωνιστές αυτών των επεισοδίων, ήταν δυστυχώς νεαρά άτομα και ανήλικοι.

Το θέμα είναι σοβαρό και η νεανική παραβατικότητα αυξάνεται επικίνδυνα. Οι εικόνες από την επίθεση 70 ατόμων σε οικία 73χρονου στην περιοχή Κιτίου της επαρχίας Λάρνακας το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, οι οποίες καταγράφονται σε βίντεο, είναι απίστευτες και προκαλούν προβληματισμό.

Προβληματισμό προκαλούν επίσης, οι εικόνες από τους βανδαλισμού σε σχολείο στα Λιβάδια, όπου άγνωστοι νεαροί έκαψαν τραπέζι και παγκάκι στην αυλή του σχολείου και έπειτα έσπασαν τζάμια και πέταξαν βιβλία και σχολικό εξοπλισμό.

Οι εικόνες αυτές πρέπει να ταρακουνήσουν ολόκληρη την κοινωνία και τους γονείς των παιδιών που προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις, οι οποίες μπορούν να αποβούν μοιραίες.

Ίσως πρέπει να αρχίσουμε να δίνουμε περισσότερη σημασία στα παιδιά μας; Ίσως θα πρέπει να μιλάμε περισσότερο μαζί τους και να αρχίσουμε να ακούμε αυτά που έχουν να μας πουν; 

ΡΔΗΜ