Επιστρατεύει την τεχνολογία για να την έχει σύμμαχο της στο δύσκολο έργο που έχει να επιτελέσει την 9η Ιουνίου η Υπηρεσία Εκλογών.

Για πρώτη φορά, η αποστολή των αποτελεσμάτων από τα εκλογικά κέντρα θα γίνεται μέσω μίας εφαρμογής που θα έχουν την δυνατότητα να εγκαταστήσουν οι υπεύθυνοι των εκλογικών κέντρων και μέσω αυτή να ενημερώνεται κεντρική και η Υπηρεσία Εκλογών.

Έτσι η ιστοσελίδα θα ενημερώνεται αυτόματα. Θα υπάρχει βέβαια και ως εφεδρεία το φαξ. Όσο παράξενο και εάν ακουστεί για τα δεδομένα της συγχρονης εποχής, μέχρι σήμερα η Υπηρεσία Εκλογών συγκέντρωνε τα αποτελέσματα από τα εκλογικά κέντρα μέσω φαξ που αποστέλλονταν από τους υπεύθυνους του κάθε εκλογικού κέντρου.

Διευκρινίζεται ότι ροή αποτελεσμάτων θα υπάρχει μόνο για τις εκλογές που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και όχι για τις ευρωεκλογές. Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών θα ανακοινωθούν συγκεντρωτικά μετά που θα κλείσουν οι κάλπες σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Δηλαδή γύρω στα μεσάνυκτα.

Θα μπορούν όμως να διεξαχθούν Exit Polls και να δημοσιευθούν τα αποτελέσματα τους μετά το κλείσιμο των καλπών που θα γίνει η ώρα έξι το απόγευμα, εκτός και εάν χρειαστεί να δοθεί παράταξη σε κάποιο εκλογικό κέντρο.

Φ.Δ.