Αυτό που δεν μπορούν να αρνηθούν ούτε οι μη υποστηρικτές του, είναι ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης κάνει…γκελ στον κόσμο. Και μάλιστα ιδιαίτερα έντονο μεταξύ των ξένων κατοίκων και επισκεπτών της Κύπρου.

Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα το μεσημέρι, κατά την επίσκεψη του στην Πέγεια για να τελέσει τα εγκαίνια τεσσάρων έργων της δημοτικής αρχής. Με τον τουρισμό να έχει πάρει πλέον για τα καλά την ανιούσα και με τις σημερινές θερμοκρασίες να θυμίζουν καρδιά καλοκαιριού, ο τουριστικός προορισμός του Κόλπου των Κοραλλίων ήταν σήμερα κατάμεστος από επισκέπτες. Και όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγκαινίασε τη νέα λεωφόρο που οδηγεί από την διασταύρωση με την Πέγεια και τον Άγιο Γεώργιο προς την τουριστική περιοχή, έγινε κυριολεκτικά το έλα να δεις από τους ξένους, κυρίως βρετανούς, οι οποίοι έβλεπαν την τελετή των εγκαινίων από τα κέντρα αναψυχής και τα άλλα καταστήματα στα οποία βρίσκονταν.

Δεκάδες ήταν οι ξένοι επισκέπτες που προσέγγιζαν τον Πρόεδρο είτε για να ζητήσουν μια σέλφι μαζί του, είτε για να συνομιλήσουν. Πρόσχαρος και άνετος ο Νίκος Χριστοδουλίδης δεν αρνήθηκε κανένα αίτημα, ενώ ιδιαίτερα έδειχνε να ευχαριστιέται την προσέγγιση μικρών παιδιών, ρωτώντας τα από τα ονόματα τους, μέχρι τις περιοχές καταγωγής τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν έχασε δε την ευκαιρία να σχολιάσει και ποδοσφαιρικά ζητήματα, στη θέμα κάποιων βρετανών με φανέλες ομάδων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε στη θέα ενός πιτσιρίκου από το εξωτερικό, ο οποίος συνοδευόμενος από τους γονείς του τον προσέγγισε δίνοντας του το χέρι για χειραψία και φορώντας μια φανέλα της νέας ομάδας του Μέσι, Ίντερ Μαιάμι. Αφού έσκυψε προς τον μικρό τον ρωτούσε για την ομάδα αυτή, για την καταγωγή του και έδειξε πραγματικά να το απολαμβάνει.

Έχοντας συνεχώς στην…πρίζα τα μέλη της Προεδρικής Φρουράς, πολίτες που είχαν κάτι να πουν ως παράπονο, αίτημα ή απλώς κοινωνική επαφή, προσέγγιζαν τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, αγκαλιάζοντας τον, σταματώντας τον από την περιήγηση, ενώ και ο ίδιος παρεξέκλινε της πορείας του και χαιρετούσε όποιο γνωστό και φίλο έβλεπε κατά την όλη τελετή.

Η απλότητα του Προέδρου εντυπωσίασε ιδιαίτερα όπως φαίνεται τους βρετανούς, οι οποίοι προφανώς ασυνήθιστοι σε τέτοια οικειότητα με τις δικές τους αρχές σχολίαζαν ευμενώς το όλο σκηνικό σε πηγαδάκια κατά μήκος της λεωφόρου Κόλπου των Κοραλλίων.