Παρόλα τα κουσούρια μας, ως λαός έχουμε και τα θετικά μας και αναφέρομαι στο πηγαίο χιούμορ μας, από τον τελευταίο πολίτη μέχρι και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ειδικά ο τελευταίος διαθέτει αστείρευτο χιούμορ και για του λόγου το αληθές, επικαλούμαι την αναφορά του, ότι «ο τομέας του διαστήματος αποτελεί αναδυόμενη προτεραιότητα για την Κύπρο, στους τομείς της έρευνας και της τεχνολογίας». Αθεόφοβε, να σου πει κανένας, ένα τελεφερίκ το εξήγγειλε  38 φορές ο προκάτοχος σου (και πνευματικός σου πατέρας) και δεν άρχισε καν η υλοποίηση του και τώρα βάλαμε πλώρη για το διάστημα; Σάννα τζαι πολλύναν τα ΟΥΦΟ σε τούτον τον τόπο;

Δεν το πήραμε πρέφα ότι οι κοινοτάρχες, οι αζάδες και οι κάτοικοι της υπαίθρου κοιμούνται και ξυπνούν με το όραμα να ταξιδέψουν, έστω και νοερά, στο διάστημα. Όταν ο Πρόεδρος πήρε φόρα εξέφρασε την πεποίθηση, ότι «το Αστεροσκοπείο θα έχει σημαντική προστιθέμενη αξία στο προσφερόμενο τουριστικό προϊόν στην περιοχή του Τροόδους και θα προσελκύσει νέους επισκέπτες στην ευρύτερη περιοχή, τόσο ντόπιους όσο και ξένους (φορτώστε) που επιθυμούν να εξερευνήσουν τον σαγηνευτικό τομέα της αστρονομίας και του διαστήματος». Μα ποιος γράφει αυτές τις ομιλίες; «Σαγηνευτικός τομέας»! Από το μαγεύω, γοητεύω, θέλγω, αν και υπάρχει και η ερμηνεία του «παρασέρνω», κάτι το οποίο ταιριάζει καλύτερα με βάση τη εμπειρία των πολιτών τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά και της προεκλογικής περιόδου που προηγήθηκε.

ξίζει να σημειωθεί, πως κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου στην Πολωνία, υπεγράφη και συμφωνία περί«Προστασίας Διανοητικής Περιουσίας» και ο Πρόεδρος φέρεται να ενημέρωσε τον Πολωνό ομόλογο του, ότι ο ίδιος έπεσε θύμα κλοπής «διανοητικής περιουσίας», όταν ο υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωάννης Κασουλίδης (πριν καμιά δεκαπενταριά χρόνια-από τότε που ήταν Γιαννάκης) αντέγραψε την προεκλογική ομιλία που θα εκφωνούσε ο ίδιος ο κ. Χριστοδουλίδης στο πλαίσιο των προεδρικών εκλογών του 2023.

μως, για να γράφουμε και τα θετικά, ο Πρόεδρος παρενέβη για να αντικατασταθεί ένα κρεβάτι, δύο απόπατοι και ένας φούρνος στο περιφερειακό νοσοκομείο Τροόδους, κάτι το οποίο αποδεικνύει την ευαισθησία του. Ευκαιρίας δοθείσης δε, και μετά συγχωρήσεως κύριε Πρόεδρε, τώρα που άρχισες με τα κουστοδούλεια, χάλασε το καζανάκι μας και δεν βρίσκουμε υδραυλικό, γι’ αυτό σε παρακαλώ, όταν θα περνάς από το Καϊμακλί, κάνε μια στάση μπας και πιάνει καλύτερα το χέρι σου (αν κρίνω από τα επιδόματα που λαμβάνεις). Και τώρα που βρήκαμε υδραυλικό, επιθυμώ να στηρίξω τον Πρόεδρο σχετικά με τις επικρίσεις που δέχτηκε επειδή φόρεσε φανέλα της ομάδας της Πάφου κατά τον τελικό του κυπέλου. Να φορέσει ρε! Πως να δείξουμε ότι οι δύο χώρες μας (Πάφος και Κύπρος) διατηρούν στενές σχέσεις;

Πρόεδρε μην τους ακούς. Την δουλειά σου την έκανες αν και μεταξύ μας ήταν απαράδεχτη και ανεπίτρεπτη για Πρόεδρο Δημοκρατίας και όχι μπανανίας. Πως διανοήθηκες να φορέσεις φανέλα η οποία διαφήμιζε κατασκευαστική εταιρεία; Όλη η Κύπρος είδε τον Πρόεδρο της χώρας του να διαφημίζει μια εταιρεία και όχι μια ομάδα, την οποία η στήλη συγχαίρει. Δες  ξανά τη φανέλα που φορούσες. Ντροπή!