Την πρόσληψη του Αλέξη Βασιλείου στη θέση του Αναπληρωτή Διευθυντή του ανακοίνωσε το Θέατρο Ριάλτο. Ο μέχρι τώρα καλλιτεχνικός και γενικός διευθυντής της Στέγης Χορού Λεμεσού αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα την 1η Οκτωβρίου 2023.

Η Στέγη Χορού Λεμεσού έχει ήδη προκηρύξει τη θέση του γενικού- καλλιτεχνικού διευθυντή.

Ο Αλέξης Βασιλείου θα ενισχύσει την υφιστάμενη καλλιτεχνική και διοικητική δομή στην οργάνωση και στον προγραμματισμό των δράσεων του Ριάλτο ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλλει σε ευρύτερους σχεδιασμούς στόχων και στρατηγικών.

«Η δημιουργικότητα και οι οργανωτικές ικανότητες του Αλέξη Βασιλείου σε συνδυασμό με τις γνώσεις, τις εμπειρίες και το διεθνές δίκτυο επαφών που διαθέτει, τον καθιστούν ιδανικό, για τη συνέχιση της φιλοσοφίας και των στόχων του θεάτρου, αλλά και για την περαιτέρω ανάπτυξη, διεύρυνση και αναβάθμισή του» αναφέρεται. «Το Διοικητικό Συμβούλιο και η ομάδα του Θεάτρου τον καλωσορίζουν και εύχονται στο νέο μέλος τους, καλή αρχή και κάθε επιτυχία στο έργο του».

Ποιος είναι

O Αλέξης Βασιλείου γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1978. Σπούδασε μουσική (Βachelor of Arts in Music-University of East Anglia), σύνθεση για κινηματογράφο, θέατρο και τηλεόραση (Master of Arts-University of Bristol) και χορό (DDS/Trinity-Laban Conservatoire of Music and Dance) στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το 2008 εξασφάλισε την υποτροφία του Dance-Web Europe και εκπροσώπησε την Κύπρο στο 25ο ImpulsTanz Vienna International Dance Festival στην Αυστρία. Το 2012 και 2013 είχε επιλεγεί για να συμμετέχει ως καλλιτέχνης (artistic residencies) στα Ευρωπαϊκά προγράμματα E-motional Bodies and Cities και Act Your Age.

Το έργο του «Please Βe Gentle» επιλέγηκε ανάμεσα στα καλύτερα έργα του δικτύου Aerowaves Dance Network για το 2014 και έχει παρουσιαστεί σε διεθνή φεστιβάλ. Έχει σκηνοθετήσει και χορογραφήσει μια σειρά από παραστάσεις, όπως και μια ταινία μικρού μήκους-που έχουν παρουσιαστεί σε φεστιβάλ στην Κύπρο και το εξωτερικό. Έχει συνεργαστεί ως χορογράφος και ερμηνευτής με διάφορες ομάδες χορού και θεάτρου και είναι ιδρυτής του σωματείου Nothing to Declare.

Από το 2016 μέχρι και σήμερα κατέχει τη θέση του καλλιτεχνικού και γενικού διευθυντή της Στέγης Χορού Λεμεσού. Κατά τη διάρκεια της θητείας του -ανάμεσα σε άλλα- συμμετείχε ως καλλιτεχνικός διευθυντής/ επιμελητής σε συνέδρια και διοργανώσεις, σε επιτροπές-δίκτυα επιλογής καλλιτεχνών, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Επιμελήθηκε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του διεθνούς φεστιβάλ χορού και performance Open House και δημιούργησε-σχεδίασε προγράμματα διαθεματικής καλλιτεχνικής έρευνας. Επίσης υπήρξε υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή του περιεχομένου, των δράσεων και των δραστηριοτήτων για Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Η Στέγη αναζητεί διευθυντή

Η Στέγη Χορού Λεμεσού προκήρυξε ήδη τη θέση του αντικαταστάτη του Αλέξη Βασιλείου με καθήκοντα:

Α. Γενική διεύθυνση, οργάνωση, προγραμματισμός και εποπτεία των προγραμμάτων και δραστηριοτήτων της Στέγης Σύγχρονου Χορού Λεμεσού.

Β. Σχεδιασμός, συντονισμός και υλοποίηση των προγραμμάτων στα πλαίσια του οικονομικού προϋπολογισμού.

Γ. Υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού και των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου.

Δ. Σχεδιασμός αιτήσεων, προϋπολογισμών και απολογισμών και παρουσίαση εισηγήσεων για αναβάθμιση του οργανισμού.

Απαιτούμενα προσόντα είναι ο πανεπιστημιακός τίτλος σπουδών, η εμπειρία στην καλλιτεχνική διεύθυνση οργανισμών ή διοργανώσεων με ευρύ καλλιτεχνικό φάσμα, η διοικητική εμπειρία σε ανάλογη θέση σε οργανισμό ή φορέα, ή διοργάνωση, η οργανωτική και επικοινωνιακή ικανότητα, η δημιουργικότητα, η οολύ καλή γνώση της σύγχρονης κυπριακής και διεθνούς χορογραφικής σκηνής και πολιτιστικής παραγωγής και η πολύ καλή γνώση της ελληνικής και της αγγλικής γλώσσας σε προφορικό και γραπτό λόγο.

Τα υποψήφια άτομα που πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα θα κληθούν σε προφορική συνέντευξη. Στο άτομο που θα επιλεγεί θα προσφερθεί διετές συμβόλαιο εργασίας με μηνιαίο μισθό που θα συμφωνηθεί.

Υποβολή αιτήσεων μέχρι τις 22 Αυγούστου 2023 στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] με την ένδειξη: Αίτηση για τη θέση Γενικού/ Καλλιτεχνικού διευθυντή Σ.Σ.Χ.Λ

Οι αιτήσεις πρέπει να περιλαμβάνουν :

  • Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα με στοιχεία επικοινωνίας.
  • Πιστοποιητικά σπουδών, βεβαιώσεις, στοιχεία επικοινωνίας.
  • Εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη θέση, μέχρι δύο 2 σελίδες Α4 .