Η δεύτερη ποιητική συλλογή του Ανδρόνικου Κατσαντώνη «Τα κουτσουλλάτζια» παρουσιάζεται την Παρασκευή 20 Μαΐου στο Κάστρο της Λάρνακας, σε μια εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Λάρνακας σε συνεργασία με το Σωματείο Μακράσσυκας.

Ο τίτλος μεταφράζεται σε αυτό που του λείπει η μια του άκρια.

Η συλλογή αυτή περιλαμβάνει εθνικά, κοινωνικά, ειδικά αφιερώματα, νεκρολούλουδα, ποιήματα αφιερωμένα στον ποιητή, σατιρικά, 53 γνωμικά και 99 ερωτικά διαφόρων κατηγοριών. 

Στο βιβλίο αυτό βρίσκονται και τα τρία ποιήματα που μελοποιήθηκαν από σημαντικούς μουσικούς όπως Κώστας Κωνσταντίνου «Λυκοφιλίες» με τον Αλέξανδρο Αλεξάνδρου, Μάριος Αναστασίου «Ο Λεβέντης του Κκαντή» με τον Δημήτρη Μεσημέρη και Μιχάλης Χατζημιχαήλ «Μακράσσυκα μου όμορφη» που ερμηνεύει ο ίδιος.

Ο Ανδρόνικος Ανδρέα Κατσιαντώνη ετοιμάζει επίσης την τρίτη του ποιητική συλλογή που υπολογίζει να κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο.

  • Παρασκευή 20 Μαΐου, Κάστρο Λάρνακας, 8.30μ.μ. 96440383

Στο εξώφυλλο της συλλλογής εμφανίζονται τα μέλη της οικογένειας που γεννήθηκαν πριν την εισβολή του ‘74. Στο οπισθόφυλλο βρίσκονται και οι δύο μικρές αδελφές που γεννήθηκαν στην προσφυγιά.

Ο Ανδρόνικος Κατσιαντώνη γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου 1966. Είναι από την Μακράσσυκα και έχει τρία παιδιά. Είναι το τέταρτο από τα εννέα παιδιά της οικογένειας. Ασχολείται από μικρός με την ποίηση έχοντας στον οικογενειακό κύκλο ποιητές όπως τον Κυριάκο Καρνέρα, Κόκο Μηνά, Κυριάκο Στάση, τους γονείς του Ανδρέα και Παυλίνα και την γιαγιά Κυριακού Κατσιαντώνη.

Έχει στο ενεργητικό του και το χορόδραμα «Γάμος και παραδόσεις, ήθη και έθιμα» γραμμένο στην κυπριακή τοπολαλιά που παρουσιάστηκε στο κοινό το 2016 με την συμμετοχή 60 παιδιών 5 ως 12 χρονών. Είναι μέλος κριτικών επιτροπών για διαγωνισμούς ποίησης κυρίως στον κατακλυσμό της Λάρνακας και μέλος του Παγκύπριου Ομίλου Λαϊκών Ποιητών και Φίλων της Ποίησης.

Τιμή Πώλησης 10€