Χρονοδιάγραμμα μέχρι την Μεγάλη Τρίτη καθόρισε ο υπουργός Υγείας για την προώθηση του νομοσχεδίου που αφορά τη λειτουργία πανεπιστημιακών κλινικών στην Κύπρο.

Κατά τις συναντήσεις που πραγματοποίησε πριν από μερικές εβδομάδες με όλους τους εμπλεκόμενους ο Μιχάλης Δαμιανός ζήτησε γραπτώς σχόλια και επισημάνσεις προκειμένου να προχωρήσει το υπουργείο Υγείας στην ολοκλήρωση του νομοσχεδίου.

Κάποιοι εκ των εμπλεκομένων, οι περισσότεροι, έχουν ήδη αποστείλει τα σχετικά υπομνήματα τους στον υπουργό Υγείας ωστόσο ακόμα εκκρεμούν τα σχόλια ορισμένων φορέων, μεταξύ αυτών και των συντεχνιών των γιατρών του δημοσίου, και ως εκ τούτου ο κ. Δαμιανός, έδωσε, όπως πληροφορούμαστε, πίστωση χρόνου μέχρι τις 30 Απριλίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας έχει ξεκαθαρίσει σε όλους ότι, όσοι φορείς δεν ανταποκριθούν εντός του συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος θα θεωρηθεί ότι δεν έχουν να υποβάλουν εισηγήσεις και ως εκ τούτου η διαδικασία για την ετοιμασία του νομοσχεδίου θα προωθηθεί χωρίς άλλη καθυστέρηση.

Πάντως δεν αποκλείεται το θέμα να συζητηθεί εκ νέου μεταξύ όλων των εμπλεκομένων σε περίπτωση που αυτό κριθεί απαραίτητο μετά και τη μελέτη των όσων οι αρμόδιοι φορείς θα θέσουν ενώπιον του Υπουργού.

Βεβαίως, όπως πληροφορούμαστε, η πρόθεση τόσο του ίδιου του Μιχάλη Δαμιανού, όσο και της Κυβέρνησης είναι να προωθηθεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο το συντομότερο δυνατό στη Βουλή για ψήφιση.

Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, αλλά και το παρασκήνιο που βρίσκεται σε εξέλιξη, οι μεγαλύτερες αντιδράσεις ή ενστάσεις, αυτή τη φορά, δεν φαίνεται να προκύπτουν από πλευράς των συντεχνιών των γιατρών του δημοσίου αλλά από την ακαδημαϊκή κοινότητα.