Ούτε Αριστερά Νέες Δυνάμεις, ούτε Κοινωνική Συμμαχία, ούτε ΚΕΚΚ- Ανεξάρτητοι.

Τα πάνω-κάτω φέρνει η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα σε σχέση με τον τρόπο αναγραφής της επωνυμίας των κομμάτων στα ψηφοδέλτια για τις βουλευτικές εκλογές. Σύμφωνα με τη γνωμάτευση, κανένα κόμμα δεν μπορεί να εγγραφεί στο ψηφοδέλτιο των εκλογών με άλλη ονομασία ή συνδυασμό που θα περιλαμβάνει άλλο όνομα, εκτός από το όνομα το οποίο είναι εγγεγραμμένο στο μητρώο κομμάτων. 

Ο τρόπος αναγραφής ενός κόμματος ή ενός συνδυασμού κομμάτων ή ανεξάρτητων έχει ιδιαίτερη σημασία για το αποτέλεσμα και την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, τα ποσοστά συμμετοχής στη δεύτερη κατανομή εδρών διαφέρουν στην κάθε περίπτωση. Δηλαδή ένα κόμμα μπορεί να συμμετάσχει στη δεύτερη κατανομή εδρών, με ποσοστό 3,6% ενώ αν είναι συνασπισμός δύο κομμάτων, θα πρέπει να λάβουν ποσοστό 10%, ενώ οι συνασπισμοί πέραν των δύο κομμάτων ποσοστό 20%. Και εδώ είναι που ξεκινά και η όλη συζήτηση  για την περίπτωση που θεωρηθούν συνεργασία κομμάτων ή συνδυασμός. Αυτός ήταν και ο σκοπός της επιστολής προς τον Γενικό Εισαγγελέα, η οποία είχε σταλεί από την Υπηρεσία Εκλογών πριν από μερικές εβδομάδες, προκειμένου να διευκρινιστούν αυτά τα ζητήματα από νωρίς, ούτως ώστε να γίνουν και οι ανάλογες υποδείξεις προς τα κόμματα και τους συνδυασμούς για αποφυγή προβλημάτων την ημέρα των εκλογών.

Η γνωμάτευση επηρεάζει και το ΑΚΕΛ που δεν θα μπορεί να φέρει δίπλα από το όνομα του, το «Αριστερά- Νέες Δυνάμεις» και θα πρέπει να εγγραφεί μόνο ως ΑΚΕΛ. Αναφέρουμε την περίπτωση του ΑΚΕΛ η οποία είναι η χαρακτηριστικότερη και κατεβαίνει με τη συγκεκριμένη επωνυμία στις εκλογές από το 1991. 

Μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε, για το θέμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής με τον γ.γ. του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού για τη σχετική γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα. Η γνωμάτευση βέβαια ζητήθηκε από την Υπηρεσία Εκλογών, λόγω των ζητημάτων που προέκυπταν μέσα από κάποιες συνεργασίες και συνδυασμούς που ήθελαν να θεωρηθούν ως ένα κόμμα. Χαρακτηριστικότερη  είναι η περίπτωση του Κόμματος Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών (ΚΕΚΚ) και του Κινήματος Ανεξάρτητων της Άννας Θεολόγου. Γραμμένο στο μητρώο κομμάτων ως κόμμα είναι μόνο το κόμμα των κυνηγών.

Η πρόθεση τους ήταν να υπάρξει ένας συνδυασμός των δύο στον τρόπο που θα αναγραφόταν η συνεργασία τους στο ψηφοδέλτιο, χωρίς ωστόσο να λογαριάζονται ως συνδυασμός ή συνεργασία πέραν του ενός κόμματος. Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι επίσης χαρακτηριστική διότι πρόκειται για δύο εντελώς ξεχωριστές πολιτικές οντότητες, οι οποίες στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, έμπαιναν υπό το καπέλο ενός κόμματος. Κάτι το οποίο δημιουργούσε εξόφθαλμη περίπτωση ενδεχόμενου νομικού ζητήματος και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο ζητήθηκε και η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα.

Οι ίδιοι επικαλούνταν την περίπτωση του ΑΚΕΛ, το οποίο κατέβαινε στις εκλογές ως ΑΚΕΛ- Αριστερά Νέες Δυνάμεις ή την περίπτωση παλαιότερα πριν ενσωματώσει στο όνομα του, το «Συνεργασία Πολιτών», το Κίνημα Οικολόγων. Εκ των πραγμάτων όμως, τουλάχιστον όσον αφορά την περίπτωση του ΑΚΕΛ, δεν είναι η ίδια περίπτωση.

Σημειώνεται ότι η ΕΔΕΚ, η οποία κατεβαίνει στις εκλογές έχοντας στο ψηφοδέλτιο της και άτομα προερχόμενα από τη Συμμαχία Πολιτών προτίθετο να κατέλθει στις εκλογές με την επωνυμία ΕΔΕΚ- Κοινωνική Συμμαχία, καλύπτοντας ευρύτερα τα κοινωνικά σύνολα με τα οποία θα συνεργαζόταν. 

Επίσης, η Δημοκρατική Παράταξη θα έχει στο ψηφοδέλτιο της και άτομα της Πλατφόρμας Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων. Και σε αυτή την περίπτωση, μόνο η ΔΗΠΑ είναι εγγεγραμμένη στο μητρώο κομμάτων.

Ο Γενικός Εισαγγελέας σημειώνει στη γνωμάτευση του ότι πέραν από το θέμα της ονομασίας, θα πρέπει και το έμβλημα του κόμματος που θα χρησιμοποιηθεί, να είναι αυτό που είναι εγκριμένο  και καταχωρημένο στο μητρώο κομμάτων. 

Η λύση η οποία αναμένεται να δοθεί στο ζήτημα, είναι η τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στα κόμματα να επικαιροποιήσουν είτε την ονομασία τους, είτε το σύμβολο τους. Στην περίπτωση του ΑΚΕΛ για παράδειγμα θα πρέπει να γίνει εκσυγχρονισμός του ονόματος περιλαμβάνοντας και επίσημα πλέον τον όρο «Αριστερά – Νέες Δυνάμεις». Κατ’ αντίστοιχο τρόπο θα πρέπει να γίνει και με τα υπόλοιπα κόμματα τα οποία πρέπει να επικαιροποιήσουν την ονομασία τους και το έμβλημα τους.

Ειδάλλως, θα πρέπει στο ψηφοδέλτιο να αναγράφονται με την ονομασία που είναι δηλωμένα. Στην περίπτωση του ΚΕΚΚ με το Κίνημα Ανεξάρτητων, θα πρέπει να αποφασίσουν πώς τελικά θα κινηθούν στις εκλογές σε σχέση με την ονομασία αλλά και το έμβλημα με το οποίο θα κατέβουν στις εκλογές. Διαφορετικά θα πρέπει να τραβήξει ο καθένας το δρόμο του. Όσον αφορά την περίπτωση της ΕΔΕΚ και της ΔΗΠΑ, το πιθανότερο είναι ότι θα αφαιρεθεί οποιαδήποτε άλλη ονομασία πέραν αυτής που είναι επίσημα γραμμένη. 

Σύσκεψη την Πέμπτη

Επιστολή με την οποία καλεί τα κόμματα και όσους έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για συμμετοχή στις εκλογές σε σύσκεψη την ερχόμενη Πέμπτη, ο Γενικός Έφορος Εκλογών. Σκοπός της σύσκεψης είναι να συζητηθούν διαδικαστικές λεπτομέρειες σε σχέση με τις εκλογές της 30ής Μαΐου. Στο μεταξύ, ανακατανομή του χάρτη των κοινοβουλευτικών εδρών, με βάση τα εκτιμώμενα ποσοστά των κομμάτων, προβλέπει η έρευνα που διενήργησε για λογαριασμό του ΑΝΤ1 η εταιρεία CYMAR, μεταξύ 29 Μαρτίου και 09 Απριλίου 2021.

Στην εκπομπή την Πέμπτη το βράδυ παρουσιάστηκε, για πρώτη φορά, και πρόβλεψη κατανομής βουλευτικών εδρών. Ο ΔΗΣΥ παρουσιάζεται να εξασφαλίζει 16 έως 18 έδρες (από τις 18 που έχει στην παρούσα Βουλή), το ΑΚΕΛ 14 με 16 (από 16) το ΔΗΚΟ 7 έως 8 (από 7) το ΕΛΑΜ 5 έως 7 (από 2) και ακολουθούν Οικολόγοι με 3 ή 4 (από 2) ΕΔΕΚ και Συμμαχία με 2 ή 3 (από 4), Ανεξάρτητοι 2 ή 3 (από 1) ενώ ΔΗΠΑ και Συνεργασία ίσως εξασφαλίσουν μία έδρα (από 3) και το Κίνημα Αληλλεγύη ίσως χάσει και τις δύο που κατέχει σήμερα.