Πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη τακτική συνεδρία του Δ.Σ της ΕΤΑΠ για το 2022 υπό την προεδρία του Κυριάκου Δρουσιώτη.

Στην συνεδρία αναφέρθηκαν οι εξελίξεις του τουρισμού για την τρέχουσα περίοδο και την επικείμενη τουριστική σεζόν του 2022, καθώς και οι προσπάθειες που καταβάλλονται για ανάκαμψη της βιομηχανίας.

Μεταξύ άλλων εξετάσθηκαν στρατηγικής σημασίας θέματα που θα απασχολήσουν τις συναντήσεις της ΕΤΑΠ με βουλευτές και άλλους αξιωματούχους της πολιτείας, όπως είναι τα θέματα προσφορών για την ποιοτική αναβάθμιση των προσφερόμενων εμπειριών, η επένδυση σε ψηφιακή εκστρατεία προώθησης του προορισμού το 2022, η υιοθέτηση τεχνολογικών εργαλείων και εφαρμογών ψηφιοποίησης για τον τουρισμό, η εμπλοκή της ΕΤΑΠ σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για ανάδειξη της υποθαλάσσιας αρχαιολογίας και η ενημέρωση για την εμπλοκή της ΕΤΑΠ στην λειτουργία και προώθηση του Κέντρου Πληροφόρησης Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας Ακάμα στις Αρόδες.

Πολύ σημαντική ήταν η αρχική συζήτηση για την πρόσφατη μελέτη στρατηγικής για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής Πόλης Χρυσοχούς και Τηλλυρίας για την οποία τις επόμενες μέρες οι φορείς της ΕΤΑΠ θα ετοιμάσουν συγκεκριμένες εισηγήσεις και απόψεις.

Σωρεία θεμάτων αναμένεται να απασχολήσουν το επόμενο διάστημα τόσο την εκτελεστική Επιτροπή όσο και την ολομέλεια με κύριο στόχο την ανάκαμψη της βιομηχανίας, τον εμπλουτισμό των προσφερόμενων εμπειριών, επίλυση χρόνιων προβλημάτων  και εντατικοποίηση των ενεργειών  προβολής του προορισμού.

Με το πέρας της συνεδρίας ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ, Κυριάκος Δρουσιώτης, αναφέρθηκε στον τέως Δήμαρχο Γεροσκήπου, Μάκη Παυλίδη, που απεβίωσε πρόσφατα και στην συνέχεια τα μέλη της τήρησαν σιγή εις μνήμη του.