«Δεν είναι αλήθεια τα όσα κάποιοι διαδίδουν ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, τάχα εμπόδισε την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος στο Εθνικό Συμβούλιο», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του κόμματος της Αριστεράς.
 
Επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΑΚΕΛ ότι «η αλήθεια είναι ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου πρότεινε την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος, στο οποίο να περιλαμβάνεται ρητή αναφορά για τη λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας και για την ανάγκη άμεσης επανέναρξης των διαπραγματεύσεων. Μέλη του Εθνικού Συμβουλίου αντέδρασαν στην έκδοση ανακοινωθέντος που να περιλαμβάνει την αναφορά σε ΔΔΟ. Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση ο ΓΓ του ΑΚΕΛ διερωτήθηκε πώς μπορεί να εκδοθεί κοινό ανακοινωθέν, όταν δεν υπάρχει κοινή αντίληψη για τη βάση της επιδιωκόμενης λύσης, αλλά και για το πώς αντιμετωπίζεται η παρούσα κατάσταση με τις προκλήσεις της Τουρκίας.Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας».

Ως υπαίτιο της απουσίας ομοφωνίας υπέδειξε τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού ο Εκπρόσωπος Τύπου της Συμμαχίας Πολιτών Ανδρέα Αποστόλου με tweet.

Υπενθυμίζεται ότι, αρχικά, είχε μεταδοθεί η πληροφορία πως το Εθνικό Συμβούλιο θα εξέδιδε Κοινό Ανακοινωθέν, σε σχέση με την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας και την παράνομη αποστολή του γεωτρύπανου Γιαβούζ στο τεμάχιο 7 της κυπριακής ΑΟΖ.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλληήκας, κατά την διάρκεια των δηλώσεών του με το πέρας της συνεδρίασης, αποκάλυψε ότι «η προσπάθεια για τη διαμόρφωση κοινού ανακοινωθέντος έχει καταρρεύσει και δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει».

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, υπογράμμισε μεταξύ άλλων στη δήλωσή του με το πέρας της συνεδρίασης, ότι «την ώρα που ζητούμε από το Συμβούλιο Ασφαλείας να επαναβεβαιώσει τα ψηφίσματα για την Αμμόχωστο και τα ψηφίσματα για το κυπριακό που μιλούν στη συμφωνημένη βάση λύσης της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, αυτό πρέπει να βγαίνει και από την ολότητα των πολιτικών κομμάτων της Κύπρου διαφορετικά η αξιοπιστία μας στο εξωτερικό και στο διεθνή παράγοντα θα πληγεί ανεπανόρθωτα».

 
Πηγή: philenews