Ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος Αλεξέι Ναβάλνι συνεχίζει την απεργία πείνας, πίνοντας μόνο νερό παρά το γεγονός ότι είναι άρρωστος, σύμφωνα με όσα υποστήριξε η δικηγόρος του Όλγα Μιχαήλοβα την Τετάρτη, μετά από συνάντηση μαζί του στην φυλακή.

Ο Ναβάλνι ανακοίνωσε ότι ξεκινά απεργία πείνας την περασμένη εβδομάδα, ζητώντας από την διοίκηση της φυλακής, πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα για τους πόνους στην μέση και στο πόδι του. Επαγγελματίες υγειονομικοί εξέτασαν τον Ρώσο μπλόγκερ και η υπηρεσία του σωφρονιστικού καταστήματος ανέφερε ότι η κατάσταση της υγείας του ήταν σταθερή και ικανοποιητική, προσθέτοντας ότι ο Ναβάλνι δέχεται κάθε απαραίτητη ιατρική φροντίδα.

«Είναι φυσικό να είναι εξαντλημένος καθώς συνεχίζει την απεργία πείνας. Πίνει μόνο νερό. Και, φυσικά, κάτι τέτοιο είναι αρκετά δύσκολο για ένα άτομο σε αυτές τις συνθήκες. Ωστόσο, στέκεται καλά», ανέφερε στους δημοσιογράφους η Μιχαήλοβα, προσθέτοντας ότι ο πελάτης της υποφέρει ακόμα από πόνους στην πλάτη και στα πόδια του, έχει πυρετό και βήχα.

Ο 44χρονος, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών στις αρχές Φεβρουαρίου, όταν δικαστήριο της Μόσχας αντικατέστησε την ποινή των 3,5 ετών για οικονομικές ατασθαλίες, σε πραγματικό χρόνο έκτισής της.

Δικαστήριο καταδίκασε τον Ρώσο μπλόγκερ για εξαπάτηση της ρωσικής θυγατρικής της γαλλικής εταιρείας καλλυντικών Yves Rocher, ύψους 26 εκατ. ρουβλιών (περίπου 340.500 δολάρια).

Πηγή: sputniknews.gr