Οι υπηρεσίες του κράτους έχουν όλα τα νομικά εργαλεία στα χέρια τους για να παρέμβουν και χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών δήλωσε στον Active και την εκπομπή ΑΤΖΕΝΤΑ, η Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής για πρόληψη και καταπολέμηση βίας στην οικογένεια, Σουζάνα Πάυλου.
 
«Με βάση τον περί προστασίας και βίας στην οικογένεια πρόληψη και προστασία θυμάτων νόμο που τροποποιήθηκε στο 2015 οικογενειακοί σύμβουλοι έχουν όλα τα εργαλεία στη διάθεση τους για να παρέμβουν όχι μόνο με διάταγμα, αλλά και χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων με συγκατάθεση του Γενικού Εισαγγελέα. Μπορούν να ζητήσουν και συνοδεία από την αστυνομία για να παρέμβουν».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκδήλωση διαμαρτυρίας για το θάνατο του 14χρονου το Σάββατο
 
Η κυρία Παύλου μίλησε για διαχρονικά προβλήματα υποστελέχωσης, εξειδίκευσης, που δεν έχουν επιλυθεί και επισήμανε εμφαντικά, ότι η απόφαση για αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, είναι αναγνώριση από την κυβέρνηση ότι υπάρχουν κενά και αδυνατούν να  ανταποκριθούν στις σύγχρονα προβλήματα της κοινωνίας.
 
Πρέπει να προχωρήσει άμεσα η αναδιοργάνωση και να εμπλακούν και οι ΜΚΟ οι οποίες σε μεγάλο βαθμό στηρίζουν το κράτος όπως το Hope4Children και το Σπίτι του παιδιού, πρέπει να προχωρήσουν άμεσα ανεξαρτήτως πορίσματος της επιτρόπου Διοικήσεως.
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ζέτα για 15χρονο: Θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο
 
Η Σουζάνα Παύλου μίλησε για αδυναμία στην πολυθεματική συνεργασία και επικοινωνία. Εμπλέκονται υπενθύμισε αρκετές κρατικές υπηρεσίες, που αφορούν υποθέσεις βίας στην οικογένεια, υπάρχει όμως εγχειρίδιο για σωστή εφαρμογή του νόμου, το οποίο δεν εφαρμόζεται.