Εξάλλου, την Τετάρτη αρχίζει η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, το οποίο επιχειρεί αλλαγές στον θεσμό των εξετάσεων τετραμήνων. Το επίμαχο νομοσχέδιο θα τεθεί επί τάπητος στην επιτροπή Παιδείας της Βουλής, στο πλαίσιο της οποίας, όλοι οι φορείς θα έχουν την ευκαιρία να διατυπώσουν τις απόψεις τους. 

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΕΛΜΕΚ έχει ήδη εκφραστεί για αυτό, καλώντας μάλιστα τον υπουργό Παιδείας όπως το αποσύρει, κακίζοντας το γεγονός πως δεν υπήρξε διάλογος προτού καταρτιστεί το νομοσχέδιο. 

Η ΠΣΓΑ της οργάνωσης των καθηγητών κατέληξε ήδη σε ψήφισμα για το συγκεκριμένο ζήτημα, στο οποίο μεταξύ άλλων, αναφέρει τα ακόλουθα:

«Το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, ενώ δεν επιλύει τα προβλήματα των εξετάσεων τετραμήνων, που και το ίδιο το υπουργείο Παιδείας πλέον αναγνωρίζει, σκοπεύει να θυσιάσει στο βωμό της διατήρησής τους, έστω και με διαφοροποιημένη μορφή, πολλά στοιχεία που σχετίζονται άμεσα με την ποιότητα της εκπαίδευσης. Ως εκ τούτου, η Οργάνωσή μας διαφωνεί τόσο επί τους ουσίας, όσο και επί της διαδικασίας με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο».