Σε μια συμβολική πράξη σχετικά με το Πόρισμα της Επιτρόπου Διοικήσεως για τον θάνατο του 15χρονου Στυλιανού προχώρησε ομάδα πολιτών νωρίς το βράδυ.
 
Συγκεκριμένα, ομάδα αγανακτισμένων πολιτών, ανήρτησε πανό διαμαρτυρίας με το συμβολικό σύνθημα «Συγγνώμη Στυλιανέ», στα κάγκελα του Αρχηγείου Αστυνομίας στη Λευκωσία.
 
Η ομάδα των πολιτών επικοινώνησε με το Philenews και απέστειλε την παρακάτω ανακοίνωση, με την οποία δικαιολογεί τη συμβολική της πράξη. Σύμφωνα με την προκήρυξη, μελανό σημείο είναι «η παράλειψη της Υπηρεσίας Κοινωνικής Ευημερίας και της Αστυνομίας να αναγνωρίσουν, με την επίδειξη ελάχιστης επιμέλειας, την ύπαρξη άσκησης ψυχολογικής βίας στον Στυλιανό».
 
 
Αυτούσια η ανακοίνωση:
 
Το Πόρισμα της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τον θάνατο του Στυλιανού αποδίδει τεράστιες ευθύνες στην Αστυνομία. «Η παράλειψη των ΥΚΕ και της Αστυνομίας να αναγνωρίσουν, με την επίδειξη ελάχιστης επιμέλειας, την ύπαρξη άσκησης ψυχολογικής βίας στον Στυλιανό, αλλά και την ύπαρξη ενός επαναλαμβανόμενου μοτίβου βίαιης συμπεριφοράς από τον πατέρα προς τη μητέρα, ανέστειλε την καταγγελία και τη δυνατότητα ποινικής δίωξής του, η οποία, αν γινόταν με τον συντονισμό των ΥΚΕ και της Αστυνομίας, θα είχε τη δυνατότητα να αποτρέψει το τραγικό συμβάν.»
 
Η ίδια η Αστυνομία όμως δε φαίνεται να πτοείται ιδιαίτερα, αφού έχει διορίσει τον δικό της ερευνώντα λειτουργό από την Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, του οποίου το Πόρισμα δε θα δοθεί στη δημοσιότητα, ενώ όπως λένε οι ίδιοι θα πάρει πολύ καιρό….
 
Μάλλον μέχρι να το ξεχάσουμε όλοι και εκείνοι που εγκληματικά αδιαφόρησαν, να πέσουν στα μαλακά… Εντωμεταξύ, κάποιος άλλος Στυλιανός πολύ πιθανόν να κινδυνεύει με τον ίδιο τρόπο αυτή τη στιγμή, ενώ εσείς είστε απασχολημένοι στο να γυρεύετε τρόπους να τη βγάλετε καθαρή.
 
Η ΣΥΓΓΝΩΜΗ που χρωστάτε στην ψυχή που έχει φύγει εξ’ υπαιτιότητας δικής σας, θα κατατρέχει τη συνείδησή σας, όσα πορίσματα κι αν θάψετε.
 
Πηγή: Philenews