Μέλος της Global Peace Summit 2019 Cyprus

«Global Peace Summit 2019 Cyprus»

1. Πώς θα γιορτάσετε τη Διεθνή Ημέρα Ειρήνης στις 21 Σεπτεμβρίου; Με το Global Peace Summit 2019 Cyprus (Παγκόσμια Διάσκεψη για την Ειρήνη 2019 Κύπρος), ένα δικοινοτικό 2ήμερο γεγονός, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου στο Ledra Palace στη Λευκωσία και θα οργανώνεται τα επόμενα πέντε χρόνια.

2. Ποιος ο στόχος; Να προσφέρει γνώσεις και σοφία στην υπηρεσία της ανθρωπότητας για εσωτερική γαλήνη και παγκόσμια ειρήνη. Θέλουμε να δώσουμε στους ανθρώπους τα εργαλεία για να αναγνωρίσουν το τι συνέβηκε στο παρελθόν στο νησί και να το αφήσουν πίσω. Να δημιουργήσουμε ένα πιο αρμονικό και χαρούμενο μέλλον μαζί. Πρόθεση της διάσκεψης είναι να φέρει στο προσκήνιο την Κύπρο ως παγκόσμιο κέντρο ειρήνης.

3. Τι θα περιλαμβάνουν τα εργαστήρια οικοδόμησης της ειρήνης; Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με γιόκα και διαλογισμό. Οι Muge Hudaverdi και Bonnie Henare θα μιλήσουν για τη διαπολιτισμική οικοδόμηση της ειρήνης, τη δημιουργία μιας νέας σφαίρας δυνατοτήτων όπου κατοικεί η ειρήνη. Εγώ θα εξετάσω το τι μας εμποδίζει να βιώνουμε εσωτερική ειρήνη, ώστε να βοηθήσουμε στη δημιουργία ενός πιο ειρηνικού κόσμου. Ο επίκουρος καθηγητής Bilge Azgin θα αναλύσει τη γλώσσα της ειρήνης. Θα γίνει μια συζήτηση με επικεφαλής την Bonnie Henare σχετικά με την αλλαγή στην εκπαίδευση και ο Φιλίπ Χριστοδούλου θα εστιαστεί στο Anuttara Yoga.

4. Πώς γεννήθηκε η ιδέα; Η ιδέα ήταν της Muge Hudaverdi και του Φιλίπ Χριστοδούλου, οι οποίοι συναντήθηκαν το 2017 και είχαν το όραμα να φέρουν τον διαλογισμό και τη γιόγκα στους συμπατριώτες τους στην Κύπρο. Από την αρχική ιδέα γεννήθηκε και η συμπερίληψη εργαστηρίων με θέμα την ανάπτυξη περισσότερης εσωτερικής ειρήνης και ειρήνης στον κόσμο.

5. Ποιο μήνυμα στέλνετε; Ότι οι Κύπριοι στέκουν ενωμένοι για την παγκόσμια ειρήνη. Ότι είμαστε ΕΝΑ. Λέμε «όχι» στον πόλεμο, τα όπλα και τις βόμβες. Πιστεύουμε ότι το κλειδί για την παγκόσμια ειρήνη είναι η εσωτερική ειρήνη και δράση.