Με τα συγχαρητήρια και την τιμή στους νικητές του «Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου», αλλά και τους προστάτες σήμερα του Ντόνμπας, στην ανατολική Ουκρανία, άρχισε την ομιλία του στην Κόκκινη Πλατεία ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, επ’ ευκαιρία της 77ης επετείου της λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

O πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαιρέτισε τον «θρίαμβο» της Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια ιερή μέρα για όλους τους Ρώσους

Eίπε ότι ήταν ένα «πρωτοφανές κατόρθωμα ηρωισμού» και ότι η Ρωσία πρέπει να διασφαλίσει ότι «η φρίκη του φασισμού δεν θα επαναληφθεί ποτέ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρωσία: Δείτε LIVE τη μεγάλη παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία

Την ίδια στιγμή εξαπέλυσε επίθεση στις χώρες του ΝΑΤΟ,  λέγοντας ότι η Ρωσία προσπάθησε «μάταια» να καταλήξουν σε ένα συμβιβασμο σε θέματα ασφάλειας.

«Οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν ήθελαν να μας ακούσουν… αυτό σημαίνει ότι στην πραγματικότητα είχαν εντελώς διαφορετικά σχέδια. Να εισβάλουν στη γη μας.

«Προετοιμάζουν ανοιχτά μια άλλη τιμωρητική επιχείρηση» στην περιοχή Ντονμπάς της Ουκρανίας και είπε ότι υπάρχει μια «απαράδεκτη απειλή για εμάς ακριβώς στα σύνορά μας». «Οι ενέργειές μας», πρόσθεσε, «είχαν αποτρεπτικό σκοπό»

Έκλεισε την ομιλία του με τα εξής λόγια: «Η Ουκρανία δεν έχει καμία σχέση με τη Ρωσία: «Δόξα στις ένδοξες ένοπλες δυνάμεις μας, για τη Ρωσία, για τη νίκη! Ζήτω!».

Μόσχα: «Έχουμε αρκετά όπλα για να εκπληρώσουμε όλους τους στόχους μας»

Η Ρωσία διαθέτει επαρκείς πυραύλους υψηλής ακρίβειας και πυρομαχικά για να εκπληρώσει όλους τους στόχους που έχουν ανατεθεί στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, σημείωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Γιούρι Μπορίσοφ, σύμφωνα με δηλώσεις του που επικαλέστηκε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε τον Μάρτιο ότι τελειώνουν τα τηλεκατευθυνόμενα πυρομαχικά υψηλής ακρίβειας της Ρωσίας, η οποία απέστειλε χιλιάδες στρατιώτες της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου για μια, όπως την χαρακτηρίζει η Μόσχα, ειδική στρατιωτική επιχείρηση στη χώρα.

Η Ρωσία αναπτύσσει υπερηχητικούς πυραύλους νέας γενιάς για να πραγματοποιεί επιδρομές από αέρος, εδάφους και θαλάσσης, πρόσθεσε εξάλλου σήμερα ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης.

Πηγή: in.gr