Η γαλλο-ελληνικής παραγωγής «Στην ηλικία μου ακόμα κρύβομαι για να καπνίσω» σάρωσε τα Βραβεία στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου, που ολοκληρώθηκε το Σάββατο.
 
Η τελετή λήξης πραγματοποιήθηκε στον κήπο του Πανεπιστημίου Νεάπολις στην Πάφο.
 
Η ταινία της Γαλλο-αλγερινής Ραϊάνα Ομπερμάγιερ, εκτός από τη Χρυσή Αφροδίτη έλαβε τα βραβεία Σχεδιασμού Παραγωγής, Μοντάζ, Α’ Γυναικείου Ρόλου, Φωτογραφίας, Σεναρίου και Σκηνοθεσίας, στην κατηγορία των ταινιών μεγάλου Μήκους Πρωτοεμφανιζόμενων Σκηνοθετών.
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε η μικρού μήκους ταινία «Not For Sale» του κινηματογραφικού εργαστηρίου Πήγασος, καθώς και βίντεο με στιγμιότυπα από το φεστιβάλ.
 
Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι Μπιλ Μπάτλερ (Διευθυντής Φωτογραφίας, ΗΠΑ), Βίβεκ Σινγκάνια (Παραγωγός, Ινδία), Τζορτζ Ρόμπερσον (Παραγωγός, Σεναριογράφος, ΗΠΑ), Άντονι Σκορδής (Ηθοποιός, Κύπρος- ΗΒ).
 
Το Βραβείο Σκηνικών- Κοστουμιών έλαβε η ταινία «We Were Comrades» για τον Χάιντιε Πέτερ (Γερμανία). Το Βραβείο Μουσικής έλαβε η ταινία «Bach in Brazil» του Άνγκαρ Άλες για τους  Γιαν Ντονέμα, Ενρίκε Κάζες, Ζιλβάν ντε Ολιβέιρα και Ντέιβιντ Κρίστιανσεν (Γερμανία, Βραζιλία).
 
Το Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου έλαβε ο Κάρστεν Αντόνιο Μίλκε για την ταινία «Dark Blue Girl» της Μάσχα Σιλίνσκι (Γερμανία).
 
Το Βραβείο Καλύτερης ταινίας στην Κατηγορία ταινιών μεγάλου μήκους βετεράνων σκηνοθετών έλαβε η ταινία «Τρεις μέρες μέχρι την Άνοιξη» του Αλεξάντερ Κασάτκιν.
 
Tο βραβείο της Κινηματογραφικής Αφροδίτης απονέμεται στην ταινία μικρού μήκους «A Flock of Birds» .