Επιτέλους νιώσαμε χειμώνα! Οι βροχές και η πτώση της θερμοκρασίας του περασμένου Σαββατοκύριακου έδωσαν έναν χειμωνιάτικο αέρα επιτέλους, γιατί πλέον με τα 30αρια κουραστήκαμε όλοι. Οι εικόνες όμως που είδαμε για ακόμα μια χρονιά, πρέπει επιτέλους να ανησυχήσουν τους αρμόδιους.

Δρόμοι ποτάμια, πλημμυρισμένα σπίτια, πτώση δέντρων ήταν μερικά από τα περιστατικά που κλήθηκε να ανταποκριθεί για άλλη μια φορά η Πυροσβεστική. Και οι εικόνες, ίδιες με άλλες χρονιές γιατί όπως είπε κάποτε και ένας σοφός συμπολίτης, «να κατουρίσει ο στρούθος μες τούτον τον τόπο, πλημμυρίζουν ούλα». Και έτσι και έγινε.

Ακούμε καθημερινά για τα τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα που προκλήθηκαν και αναμένεται να έρθουν λόγω τις κλιματικής αλλαγής και των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν σε όλο τον κόσμο. Φωνάζουμε για την πληρότητα των φραγμάτων καθώς οι βροχές είναι λιγοστές και η στάθμη κατεβαίνει. Και με το που θα ξεκινήσει η βροχόπτωση και όχι καμιά έντονη καταιγίδα, απλά ένα ψιλοβρόχι, ξεκινάνε και τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο, κάνοντας τη ζωή ποδήλατο στους οδηγούς. Ένα οδικό δίκτυο το οποίο, εκτός από το γεγονός της έντονης τροχαίας κίνησης που έχουν να αντιμετωπίσουν καθημερινά οι οδηγοί, έχουν και το φαινόμενο των πλημμυρισμένων δρόμων με αποτέλεσμα να διογκώνεται το πρόβλημα.

Πάλι πλημμύρισαν τα ίδια σημεία στο οδικό δίκτυο που πλημμυρίζουν κάθε χρόνο, πάλι έτρεχε η πυροσβεστική για άντληση υδάτων και πάλι οι οδηγοί δυσκολεύονται να οδηγήσουν. Και μην ακούσω πάλι την φτηνή δικαιολογία ότι η Μετεωρολογική Υπηρεσία βγάζει κίτρινες προειδοποιήσεις οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα των φαινομένων. Γιατί υπό κανονικές συνθήκες, με τα προβλήματα που προκαλούν τα φαινόμενα που ξεσπούν το πολύ μισή ώρα, πορτοκαλί και κόκκινες προειδοποιήσεις θα έπρεπε να εκδίδονται για να προστατεύονται οι οδηγοί.

Πότε επιτέλους σε αυτό τον τόπο θα δούμε τα πραγματικά προβλήματα και να σταματήσουμε επιτέλους να δημιουργούμε άλλα; Ποια κυβέρνηση θα καταφέρει με τα έργα που τάσσει να λύσει το τεράστιο και μόνιμο θέμα του κυκλοφοριακού; Πότε θα σταματήσουμε να κλείνουμε τα μάτια και να δώσουμε επιτέλους ουσιαστικές λύσεις για αυτό το πρόβλημα, οι οποίες θα μπορέσουν να σταματήσουν την ταλαιπωρία των οδηγών;

Όσες λέξεις και να γραφτούν, το πρόβλημα με το κυκλοφοριακό θα πάρει τον πενταπλάσιο χρόνο από ότι χρειάστηκε για το χτίσιμο της Πλατείας Ελευθερίας, μέχρι επιτέλους να επιλυθεί. Και να θυμίσω ότι μας πήρε 10 ολόκληρα χρόνια για να την ολοκληρώσουμε. Ναι, 10 χρόνια για να ολοκληρώσουμε μια πλατεία στην πρωτεύουσα.

Άρα, πότε αγαπητοί μου θα μπορέσει να επιλυθεί το μόνιμο πρόβλημα του κυκλοφοριακού; Καλές οι κάμερες τροχαίας, αλλά η κακή εικόνα που παρουσιάζουν οι δρόμοι δεν βοηθούν ιδιαίτερα. Οπότε καλό θα ήταν με την πρώτη ευκαιρία, να το δείτε πιο ζεστά και αυτό το θέμα.