Πρόκειται για κορυφαίο σκάνδαλο! Οι πολιτικάντηδες φρόντισαν εδώ και πολλά χρόνια, να βολέψουν τον εαυτούλη τους, εξασφαλίζοντας πολλαπλές συντάξεις και ταυτόχρονα μισθό όταν αναλαμβάνουν δημόσια αξιώματα ή μεταπηδούν σε αυτά είτε μέσω εκλογής είτε μέσω διορισμού. Ακόμη πιο εξοργιστική η ενέργειά τους να ψηφίσουν στα μουλωχτά να συνταξιοδοτούνται στα 60 αντί στα 65 όπως οι κοινοί θνητοί!

Αυτό το προκλητικό σκάνδαλο, το οποίο είναι καθαρά θέμα πολιτικού ήθους, εξαναγκάστηκαν να το αγγίξουν μετά από πολύχρονη μάχη και με την οργή της κοινωνίας να είναι έτοιμη προς έκρηξη. Τι πράττουν, όμως, οι αφιλότιμοι; Εδώ και πολλούς μήνες, το έχουν αναγάγει σε νομικό και συνταγματικό θέμα. Επικαλούνται ένα σωρό προβλήματα. Με εξόφθαλμο στόχο της διαιώνισή του.

Θαυμάστε παγκόσμια πρωτοτυπία: Ένα τέτοιο εξοργιστικό σκάνδαλο, έχει αφεθεί στα χέρια του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος απολαμβάνει σύνταξη ως πρώην υπουργός Οικονομικών και μισθό ως νυν υπουργός Οικονομικών! Αυτός, λοιπόν, ο άνθρωπος, πρότεινε σε νομοσχέδιο την αντικατάσταση των πολλαπλών συντάξεων με παχυλά εφάπαξ ποσά (σ.σ. συγκρατηθείτε).

Αυτός ο άνθρωπος, που απολαμβάνει σύνταξη ως πρώην υπουργός Οικονομικών και ταυτόχρονα, μισθό ως νυν υπουργός Οικονομικών, συγκάλεσε χθες σύσκεψη με τα κόμματα για να τους εξηγήσει το φοβερό, επιπέδου Αϊνστάιν, εφεύρημά του με τα πολλαπλά εφάπαξ που θα αντικαταστήσουν τις πολλαπλές συντάξεις! Ο ίδιος, όμως, δεν θα ήταν παρών. Ούτε καν ο γενικός διευθυντής του υπουργείου του.

Αυτός ο άνθρωπος, που απολαμβάνει σύνταξη ως πρώην υπουργός Οικονομικών και ταυτόχρονα, μισθό ως νυν υπουργός Οικονομικών, κάλεσε τα κόμματα σε σύσκεψη για να συζητήσουν το μοναδικό εφεύρημά του, χωρίς να τους έχει αποστείλει από πριν τις γνωματεύσεις της Νομικής Υπηρεσίας επί των εφευρημάτων του. Τι να συζητούσαν άραγε; Περί ανέμων και υδάτων; Διότι επί των εφευρημάτων του ήταν αδύνατο, αφού δεν θα γνώριζαν τι λέει η Νομική Υπηρεσία ότι είναι συνταγματικό και τι όχι.

Αυτός ο άνθρωπος, που απολαμβάνει σύνταξη ως πρώην υπουργός Οικονομικών και ταυτόχρονα, μισθό ως νυν υπουργός Οικονομικών, δεν μπήκε καν στον κόπο να καλέσει στη σύσκεψη την Ελεγκτική Υπηρεσία, αφού αυτή ήταν ο βασικός θεσμός ο οποίος πάλεψε για να αρθεί το προκλητικό σκάνδαλο. Πέραν τούτου, η Ελεγκτική Υπηρεσία είχε υποβάλει στη Βουλή σχετικά νομοσχέδια για διόρθωση της κορυφαίας στρέβλωσης. Μάλιστα, την παρουσία της Ελεγκτικής Υπηρεσίας είχαν ζητήσει και κάποια κόμματα, αναγνωρίζοντας την αξία των εισηγήσεων της.

Πέραν της πρόκλησης εξαιτίας της στάσης του κυρίου Μάκη και της εξοργιστικής εφεύρεσής του με τα πολλαπλά εφάπαξ τα οποία θα αντικαταστήσουν τις πολλαπλές συντάξεις, δεν πρέπει να μας διαφεύγει και η γενικότερη στάση της Νομικής Υπηρεσίας. Ένα πρόβλημα τόσων χρόνων, δεν έχει ακόμη καταφέρει να βρει τρόπο επίλυσής του, ξεπερνώντας τα όποια συνταγματικά προβλήματα η ίδια και άλλοι επικαλούνται. Ρόλος της Ν.Υ. δεν είναι, απλώς, να εντοπίζει και να γνωματεύει για τα θέματα τα οποία είναι αντισυνταγματικά. Αξία έχει ο ρόλος της στον εντοπισμό τρόπου αποφυγής αντισυνταγματικών προνοιών ώστε να διαγράφονται προκλήσεις όπως η υπό αναφορά.

Κορυφαία πρόκληση, όμως, καταγράφεται και στο έτερο σκάνδαλο. Εκείνο της συνταξιοδότησης υπουργών και βουλευτών στα 60 αντί στα 65. Αυτό δεν έχει συνταγματικά κωλύματα όπως οι πολλαπλές συντάξεις. Μια απλή ψηφοφορία στη Βουλή είναι αρκετή. Όπως ακριβώς, δηλαδή, είχαν πράξει όταν ψήφισαν να συνταξιοδοτούνται στα 60 αντί στα 65. Το κολοκυνθίζουν και αυτό…

Για να γίνει αντιληπτό τι σημαίνει σε αριθμούς μια τέτοια τροποποίηση, όπως γράφει ο «Φ», το όφελος για το κρατικό ταμείο θα είναι 9,1 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Πάρτε τα από αυτούς που δεν τα έχουν ανάγκη και μοιράστε τα στις οικογένειες που έχουν τεράστια ανάγκη!

Επειδή είναι εξόφθαλμο πως όλοι οι αθεόφοβοι που εμπλέκονται στο προκλητικό σκάνδαλο, απλώς, ροκανίζουν το χρόνο, ιδού μια πρόταση για να τελειώνει το θέατρο τους. Ας βρεθεί έστω κι ένας βουλευτής να καταθέσει μια πρόταση νόμου, βάσει της οποίας να επιτρέπεται σε κάθε κρατικό αξιωματούχο που λαμβάνει πολλαπλές συντάξεις, να αποποιείται τις συντάξεις για όσο καιρό θα κατέχει δημόσιο αξίωμα και το ανάλογο ποσό να κατατίθεται στο πάγιο ταμείο της Δημοκρατίας ή σε φιλανθρωπικά ιδρύματα απευθείας από το Γενικό Λογιστήριο. Παράλληλα, να δημοσιοποιείται η λίστα όσων λαμβάνουν πολλαπλές συντάξεις ώστε να γνωρίζει ο λαός ποιοι θα τις αποποιούνται και ποιοι όχι.

Τολμάς κύριε Μάκη, που απολαμβάνεις σύνταξη ως πρώην υπουργός Οικονομικών και ταυτόχρονα, μισθό ως νυν υπουργός Οικονομικών; Τολμάς κύριε Χριστοδουλίδη; Τολμάς κύριε Γενικέ Εισαγγελέα;