Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα το πρωί με τον Πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Γιώργο Φράγκο, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση αντικρύζει με ιδιαίτερη κατανόηση τα προβλήματα του Τύπου και των λειτουργών του, ιδιαίτερα τώρα που αυτά διευρύνονται και αυξάνονται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
 
Ο ΠτΔ αντικρύζει με θετικό πνεύμα τις εισηγήσεις που υπέβαλε η ΕΣΚ με τη χθεσινή ανακοίνωσή της. Επιπρόσθετα, ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΕΣΚ ότι έχει δώσει οδηγίες όπως τμήματα της δημόσιας υπηρεσίας προμηθεύονται καθημερινά αριθμό φύλλων όλων των ημερήσιων εφημερίδων. Παράλληλα, πρόσθεσε, θα γίνει παρότρυνση προς όλους τους ημικρατικούς οργανισμούς όπως προβαίνουν σε συναφείς διαφημιστικές καταχωρήσεις σε όλα τα έντυπα ΜΜΕ.
 
Τέλος, ο ΠτΔ ανέφερε ότι το τριετές πρόγραμμα, de minimis, στήριξης του έντυπου τύπου, θα επαναληφθεί από φέτος με το συνολικό κονδύλι αυξημένο κατά 100 χιλιάδες ευρώ, από 200 χιλ. σε 300 χιλ. Ο όρος στο εν λόγω πρόγραμμα, που προνοεί εργοδότηση επαγγελματιών δημοσιογράφων – μελών της ΕΣΚ, παραμένει αναλλοίωτος.
 
Ο Πρόεδρος της ΕΣΚ Γιώργος Φράγκος ευχαρίστησε τον ΠτΔ Νίκο Αναστασιάδη για την κατανόηση που επιδεικνύει όσον αφορά τα προβλήματα της δημοσιογραφικής οικογένειας και διαβεβαίωσε ότι η οργάνωση είναι έτοιμη να συμβάλει ούτως ώστε να εξασφαλιστούν κονδύλια και από ευρωπαϊκούς φορείς προς ενίσχυση της όλης προσπάθειας στήριξης του Τύπου.
 
Πηγή: philenews