Σε λεωφόρο Δημήτρη Χριστόφια θα μετονομαστεί η γνωστή λεωφόρος Γερίου που συνδέει τον ομώνυμο Δήμο με αυτόν των Λατσιών. Τούτο αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, με 5 ψήφους υπέρ και 4 εναντίον, σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση το βράδυ της περασμένης Τετάρτης. Από αυτήν, είχαν αποχωρήσει οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δικεφάλου, της Ασπίδας και του ΔΗΚΟ.

Διαμαρτυρόμενοι δημότες δεν συναινούσαν στη μετονομασία, με το επιχείρημα ότι η λεωφόρος υπήρξε και είναι η ταυτότητα του Γερίου. Αλλά ο δήμαρχος είχε άλλον κομματικό πήχη, όπως και οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΑΚΕΛ, μαζί με έναν της ΕΔΕΚ όπως αντιλαμβανόμαστε. Όχι πως οι υπόλοιποι θα ψήφιζαν εναντίον αν η λεωφόρος μετονομαζόταν προς τιμήν δικού τους προέδρου ή κομματάρχη, αλλά κουβέντα να γίνεται.

Είναι για να επιβεβαιώνεται η φιλοσοφία των τοπικών Αρχών απέναντι στα τόσο σημαντικά οδωνύμια για την ιστορία και την ταυτότητα μιας πόλης, μιας κοινότητας, ενός δήμου. Θα μπορούσαν, ας πούμε, να μετονομάσουν τη λεωφόρο σε λεωφόρο Μικράς Ασίας, ένεκα της συμπλήρωσης εκατό χρόνων από την καταστροφή. Ή σε λεωφόρο Ιάκωβου Καμπανέλλη, αφού το 2022 αφιερώθηκε στον μεγάλο Έλληνα συγγραφέα. Σε λεωφόρο Κώστα Μόντη, λεωφόρο Τεύκρου Ανθία, Κύπρου Χρυσάνθη κ.λπ. Αλλά η έγνοια των αρχόντων είναι πώς θα χορτάσει το κομματικό στομάχι και οι φαντασιώσεις τους, κι αυτό δεν αφορά μόνο το ΑΚΕΛ. Ένα μαυσωλείο για τους πρώην προέδρους;

ΑΛ.ΜΙΧ.