Για τέταρτη μέρα συνεχίζονται οι συγκρούσεις σε Ισραήλ και Παλαιστίνη με τον αιματηρό απολογισμό να αυξάνεται συνεχώς.

Το παλαιστινιακό παραμένει μια ανοικτή πληγή για τη Μέση Ανατολή. Η τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς το περασμένο Σάββατο αποδεικνύει πως στην περιοχή δεν πρόκειται να υπάρξει πραγματική ασφάλεια και ειρήνη για όσο καιρό το ζήτημα είναι άλυτο. Περισσότερα εδώ

Δείτε όλες τις εξελίξεις:

Στο Ισραήλ μεταβαίνει ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, θα αναχωρήσει την Τετάρτη για το Ισραήλ προκειμένου να συναντηθεί με ανώτερους αξιωματούχους, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου, Μάθιου Μίλερ.

Παράλληλα, με ανάρτησή του στο Twitter ο Άντονι Μπλίνκεν τόνισε: «Αύριο, θα αναχωρήσω για το Ισραήλ για να συζητήσω άμεσα με τους ισραηλινούς εταίρους μας για την κατάσταση επί τόπου και να συζητήσουμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να συνεχίσουμε να τους υποστηρίζουμε στον αγώνα κατά των τρομοκρατικών επιθέσεων. Η υποστήριξή μας προς το Ισραήλ παραμένει ακλόνητη».

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν με Πούτιν και Γκουτέρες

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, με τους οποίους συζήτησε τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Ερντογάν και Γκουτέρες εξέτασαν τρόπους για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους της Γάζας, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ να επισημαίνει ότι ο αριθμός των εκτοπισμένων Παλαιστινίων θα αυξηθεί σημαντικά λόγω της ανάφλεξης της βίας.

Το Ισραήλ δεν επιτρέπει τη μεταφορά τροφίμων και φαρμάκων στη Γάζα υποστηρίζει η PLO

Το Ισραήλ αρνήθηκε ένα αίτημα για μεταφορά τροφίμων και ιατρικού εξοπλισμού στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε απόψε ο Χουσεΐν Αλ Σέιχ, ο γενικός γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO).

«Καλούμε τους διεθνείς ανθρωπιστικούς θεσμούς και τη διεθνή κοινότητα να παρέμβουν κατεπειγόντως για να σταματήσει την επίθεση, να επιτρέψει τη μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης και να αποκαταστήσει την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση επειδή η Λωρίδα της Γάζας είναι αντιμέτωπη με μεγάλη ανθρωπιστική καταστροφή», τόνισε.

Πολίτες βγαίνουν στα μπαλκόνια και τραγουδούν τον εθνικό ύμνο

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, ανέλαβαν απόψε, με μια ανακοίνωση που εξέδωσαν, την ευθύνη για την εκτόξευση ρουκετών από τον νότιο Λίβανο προς το ισραηλινό έδαφος.

Μπάιντεν: Το Ισραήλ έχει καθήκον να απαντήσει στις επιθέσεις της Χαμάς

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε την Τρίτη ότι υπάρχουν τουλάχιστον 14 Αμερικανοί πολίτες μεταξύ των νεκρών μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ.

Παράλληλα, καταδίκασε τις επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ το Σάββατο, κάνοντας λόγο για «πράξη απόλυτου κακού».

Νέα επικοινωνία Μπάιντεν – Νετανιάχου για την υποστήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος, Καμάλα Χάρις ολοκλήρωσε μία τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου για την «υποστήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ».

Αυττή είναι η τρίτη επικοινωνία του Τζο Μπάιντεν με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ.

Ενόχληση Ερντογάν για το αμερικανικό αεροπλανοφόρο που πάει στο Ισραήλ

«Οι HΠΑ στέλνουν το αεροπλανοφόρο τους στο Ισραήλ. Τι δουλειά έχει το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ στο Ισραήλ; Τι έρχεται να κάνει; Μαζί με τα πλοία που το συνοδεύουν, αλλά και με τα αεροσκάφη που μεταφέρει θα βομβαρδίσει και θα καταστρέψει την Γάζα, θα κάνει βήματα για μεγάλες σφαγές», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν.

«Το Ισραήλ ετοιμάζεται για μια πολύμηνη χερσαία εκστρατεία στη Γάζα»

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για μια πολύμηνη χερσαία εκστρατεία στη Γάζα, δήλωσε Αιγύπτιος αξιωματούχος σύμφωνα με τους Times of Israel, λέγοντας ότι το μήνυμα αυτό έχει μεταφερθεί από την Ιερουσαλήμ στο Κάιρο.

Ο Αιγύπτιος αξιωματούχος υποστηρίζει ότι το Ισραήλ έχει απορρίψει μέχρι στιγμής τις προσπάθειες του Καΐρου να μεσολαβήσει για κάθε είδους αποκλιμάκωση, υποδεικνύοντας ότι θέλει να επιφέρει ένα καθοριστικό πλήγμα στη Χαμάς προτού προχωρήσει σε οποιαδήποτε συζήτηση για κατάπαυση του πυρός.

«Κίνδυνος αφανισμού της Λωρίδας της Γάζας»

Περαιτέρω κλιμάκωση στη σύγκρουση του Ισραήλ με τη Χαμάς θα μπορούσε να οδηγήσει στον αφανισμό της Λωρίδας της Γάζας, προειδοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός του Ιράκ Μοχάμεντ Σία αλ Σουντάνι κατά τη συνάντηση που είχε στη Μόσχα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να επικρίνει τη διεθνή κοινότητα που «με τη σιωπή της», τα προηγούμενα χρόνια, συνέβαλε στην επιδείνωση της κατάστασης. «Πρόκειται για φυσικό επακόλουθο της κατ’ επανάληψη παραβίασης (από το Ισραήλ) των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων», χωρίς να αντιδρά η διεθνής κοινότητα, υποστήριξε.

Προέτρεψε τη Ρωσία να καταβάλει προσπάθειες ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να ασκηθούν πιέσεις στο Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις του στα παλαιστινιακά εδάφη.

Το Ισραήλ χτύπησε δύο παρατηρητήρια της Χεζμπολάχ

Όπως αναφέρουν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, λίγο μετά τις ρουκέτες από το Λίβανο, τα τανκ των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ χτύπησαν δύο παρατηρητήρια της Χεζμπολάχ.

Στο μήνυμα των ενόλων δυνάμεων σημείωνεται πως «είναι έτοιμες για όλα τα σέναρια σε όλα τα πεδία και θα συνεχίσουν να επιχειρούν για να προστατέψουν τους πολίτες του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τις Αρχές του Ισραήλ από τις 15 ρουκέτες αναχαιτίστηκαν οι τέσσερις και άλλες 10 έπεσαν σε ανοιχτό χώρο.

 Το Ισραήλ βομβάρδισε το σημείο διέλευσης από τη Γάζα προς την Αίγυπτο τρεις φορές μέσα σε 24 ώρες

Το συνοριακό σημείο διέλευσης της Ράφα προς την Αίγυπτο, η μοναδική διέξοδος από τη Λωρίδα της Γάζας που δεν τελεί υπό τον έλεγχο του Ισραήλ, βομβαρδίστηκε τρεις φορές από την ισραηλινή αεροπορία τις τελευταίες 24 ώρες, όπως ανέφεραν σήμερα μία μη κυβερνητική οργάνωση και φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP).

Η παλαιστινιακή πλευρά του σημείου διέλευσης τέθηκε σήμερα το μεσημέρι στο στόχαστρο και πάλι το απόγευμα, διακόπτοντας τη διέλευση οικογενειών προς και από τον παλαιστινιακό θύλακο που τελεί πλέον υπό την “πλήρη πολιορκία του Ισραήλ”, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος “λαμβάνει σοβαρά υπόψη” την απειλή της εκτέλεσης ομήρων από τη Χαμάς – Οι ΗΠΑ δεν θέλουν να σκοτώνονται άμαχοι στη Γάζα ή στο Ισραήλ

Ο Λευκός Οίκος, ο οποίος δεν είναι ακόμη βέβαιος για την παρουσία Αμερικανών μεταξύ των ομήρων της Χαμάς, θεωρεί πως “πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη” η απειλή των εκτελέσεων από την ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζον Κίρμπι.

“Πρέπει να τη λάβουμε σοβαρά υπόψη λόγω της βαρβαρότητας την οποία ήδη έδειξε η Χαμάς ότι είναι ικανή” να κάνει, δήλωσε ο Κίρμπι μιλώντας στο δίκτυο CNN.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει προγραμματίσει να μιλήσει εντός της ημέρας, την τέταρτη ημέρα του πολέμου που ξέσπασε μετά την άνευ προηγουμένη φονική επίθεση της Χαμάς, κατά την οποία τουλάχιστον 11 Αμερικανοί πολίτες έχασαν τη ζωή τους.

 Ομοβροντία ρουκετών από το νότιο Λίβανο προς το Ισραήλ 

Αναφορές για ομοβροντία ρουκετών το απόγευμα από το νότιο Λίβανο προς το Ισραήλ, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο τρεις πηγές ασφαλείας.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι απαντά με πυρά πυροβολικού σε ρουκέτες που εκτοξεύονται από τον Λίβανο.

Μια πηγή ασφαλείας τόνισε ότι ο βομβαρδισμός έγινε από παλαιστινιακές φατρίες. Μια δεύτερη πηγή ανέφερε ότι βομβαρδισμοί έπληξαν τη νότια περιοχή από την οποία εκτοξεύτηκαν οι ρουκέτες.

Σειρήνες ηχούν στο βόρειο Ισραήλ, ανέφεραν με ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ (πρώην twitter) οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF).

Σίσι: Η κλιμάκωση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων θα επηρεάσει τη σταθερότητα στην περιοχή

Η κλιμάκωση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και έχει συνέπειες που θα επηρεάσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή, δήλωσε σήμερα ο Αιγύπτιος πρόεδρος ‘Αμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ.

Η Αίγυπτος ελπίζει σε μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων για το παλαιστινιακό ζήτημα που θα οδηγήσει στην ειρήνη και στη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους, προσέθεσε ο πρόεδρος Σίσι.

Έληξε το τελεσίγραφο της Χαμάς στους κατοίκους της Άσκελον

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου με τη Χαμάς να έχει ξεκινήσει αμέσως μετά τις 5 το απόγευμα το «σφυροκόπημα» της πολύπαθης Ασκελόν.

Αμέσως μετά τη λήξη του τελεσιγράφου της παλαιστινιακής οργάνωσης, ξεκίνησε καταιγισμός ρουκετών σε διάφορα σημεία της πόλης με τους κατοίκους να τρέχουν στα καταφύγια για να προστατευτούν.

Η Χαμάς έχει διερύνει την ακτίνα δράσης της, σύμφωνα με την Haaretz, όπου οι πρώτες ρουκέτες χτυπούν στόχους στην βόρεια ακτογραμμή του Ισραήλ.

Η παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση Χαμάς εξαπολύει μπαράζ ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας κατά της νότιας παράκτιας ισραηλινής πόλης Ασκελόν.

Σειρήνες ηχούν εκεί και σε γειτονικές περιοχές.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, ο Αμπού Ουμπάιντα, της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, προειδοποίησε τους κατοίκους του Ασκελόν, στη μεθόριο του Ισραήλ με την Λωρίδα της Γάζας, ότι έχουν προθεσμία μέχρι τις 17.00 για να εγκαταλείψουν την πόλη.

Πρώτη τοποθέτηση Πούτιν για τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς: «Παράδειγμα της αποτυχίας των ΗΠΑ»

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν πήρε θέση για τη σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς και δήλωσε ότι η έκρηξη της βίας δείχνει την αποτυχία της πολιτικής των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, η οποία όπως είπε μονοπώλησε τις διαπραγματεύσεις, ενώ αγνόησε τα συμφέροντα των Παλαιστινίων.

Περισσότερα εδώ

Νεκρός ο υπουργός Οικονομικών της Χαμάς, λέει η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία

Εντείνονται οι αεροπορικές επιδρομές των Ισραηλινών στη Γάζα, στοχεύοντας θέσεις της οργάνωσης Χαμάς. Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται και σήμερα με αμείωτη ένταση, ενώ όπως ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ, σε έναν από αυτούς σκοτώθηκε ο υπουργός Οικονομίας της Χαμάς.

Περισσότερα εδώ

H τραγική ιστορία της 39χρονης Ισραηλινής μητέρας που πυροβολήθηκε στο στομάχι και αγνοείται εδώ και μέρες

Η Romi Eli Bernat, μία 39χρονη Ισραηλινή που βρισκόταν στο φεστιβάλ που χτυπήθηκε από τους τρομοκράτες της Χαμάς το πρωί του Σαββάτου, αγνοείται από εκείνη την ημέρα. Πριν χαθούν τα ίχνη της κατάφερε να ανεβάσει στο Instagram μία ιστορία με ένα μήνυμα.

Περισσότερα εδώ

Η Χαμάς απειλεί με βομβαρδισμό της Ασκελόν – Καλεί τους κατοίκους να την εγκαταλείψουν

Τον βομβαρδισμό της πόλης Ασκελόν στη Λωρίδα της Γάζας προανήγγειλε η Χαμάς.

Περισσότερα εδώ

Χαμάς: Δεν θα διαπραγματευτούμε για τους ομήρους μέχρι να τελειώσουν οι μάχες

Σύμφωνα με το BBC, ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, ανέφερε ότι δεν θα διαπραγματευτεί με το Ισραήλ για τους ομήρους που έχει αιχμαλωτίσει μέχρι να τελειώσουν οι μάχες.

«Ενημερώσαμε όλους όσοι επικοινώνησαν μαζί μας για τους κρατούμενους του εχθρού ότι ο φάκελος αυτός δεν θα ανοίξει πριν από το τέλος της μάχης”, είπε. «Και αυτό θα γίνει μόνο σε ένα τίμημα που θα δεχτεί η αντίσταση».

Εισαγγελική έρευνα σε βάρος της Χαμάς για εγκλήματα

Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα σε βάρος της Χαμάς με την υποψία εγκλημάτων κατά Γερμανών πολιτών, έκανε γνωστό πριν από λίγο η εφημερίδα Bild.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, μεταξύ των δολοφονηθέντων και των απαχθέντων τις τελευταίες ημέρες από την Χαμάς στο Ισραήλ βρίσκονται και Γερμανοί πολίτες, οι οικογένειες των οποίων έχουν απευθυνθεί στην γερμανική κυβέρνηση για βοήθεια.

Στα επιβεβαιωμένα θύματα περιλαμβάνεται η 22χρονη Κάρολιν Μπολ, φοιτήτρια από το Βερολίνο, η οποία σκοτώθηκε μαζί με τον Βρετανό φίλο της στο Κιμπούτς Νιρ Οζ, κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, ενώ άγνωστη είναι η τύχη της 30χρονης Σάνι Λουκ, την οποία περιέφεραν ένοπλοι Παλαιστίνιοι στο πίσω μέρος αγροτικού αυτοκινήτου.

Η έρευνα της Εισαγγελίας αφορά υποψίες για δολοφονίες, ανθρωποκτονίες, απαγωγές και ομηρεία.

Αποκαταστάθηκε η ασφάλεια στα σύνορα με τη Γάζα, λέει το Ισραήλ

Σύμφωνα με το BBC, οι Ισραηλινές Δυνάμεις δηλώνουν ότι συνεχίζουν να επιτίθενται σε στόχους της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία δήλωσε ότι χτυπήθηκαν 200 στόχοι στη Γάζα.

Οι Παλαιστίνιοι ζητούν να υπάρξει ανθρωπιστικός διάδρομος για ιατρική βοήθεια, ενώ το ίδιο ζήτησε και ο ΠΟΥ.

Βίντεο ντοκουμέντο εκτέλεσης ομήρων από την Χαμάς

«Ξεχώρισα τη γυναίκα και τις κόρες μου στα βίντεο των απαγωγών» – Συγκλονιστικές δηλώσεις Ισραηλινού στο philenews

Γυναίκες δεμένες πισθάγκωνα, μικρά παιδιά να τα τραβούν από τις αγκαλιές των γονιών τους, ηλικιωμένους να τους κακομεταχειρίζονταν με αγριότητα. Η επίθεση της Χαμάς το περασμένο Σάββατο δεν εστιάζεται μόνο σε όσους σκοτώθηκαν. Ακόμη πιο τραγική πτυχή είναι οι απαχθέντες και οι οικογένειές τους, που ζουν έναν εφιάλτη περιμένοντας την επιστροφή τους. Περισσότερα εδώ

Στον κυβερνοχώρο επεκτάθηκε η σύγκρουση

Σύμφωνα με την Washington Post, μία ομάδα χάκερ που η Microsoft στην έκθεση της ονομάζει, Storm-1133, επιτέθηκε σε εταιρείες ενέργειας, άμυνας και τηλεπικοινωνιών εντός του Ισραήλ. Περισσότερα εδώ

Συγκλονιστική φωτογραφία από τη Γάζα

Ανάπηρος σε καροτσάκι βρίσκεται μπροστά από τα χαλάσματα πολυκατοικίας στη Γάζα, μια φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και των διεθνών ΜΜΕ.

Βαφεάδης: Έτοιμα λιμάνια και αεροδρόμια να υποδεχθούν κόσμο από το Ισραήλ

Περισσότερα εδώ

Τους 180.000 έφτασαν οι εκτοπισμένοι στη Γάζα
Στις 180.000 έχουν φτάσει οι εκτοπισμένοι, ενώ 137.500 φιλοξενούνται στα σχολεία της Υπηρεσίας. Ψωμί έχει μοιραστεί μέσω του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος.

Ισραήλ: Εντοπίστηκαν 1.500 νεκροί μαχητές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι έχει βρει «περίπου 1.500 πτώματα» μαχητών της Χαμάς στο Ισραήλ μετά την επίθεση το Σάββατο το πρωί του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος από τη Λωρίδα της Γάζας. Περισσότερα εδώ

Η Κύπρος ενεργοποίησε το σχέδιο ΕΣΤΙΑ για υποδοχή ξένων πολιτών από το Ισραήλ

Περισσότερα εδώ

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες άλλων 38 νεκρών Ισραηλινών στρατιωτικών

Ισραήλ: Ζευγάρι έκρυψε τα 10 μηνών δίδυμα παιδιά τους – Τους σκότωσε η Χαμάς

Συγκινούν τα ανθρώπινα δράματα που έρχονται στην δημοσιότητα μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ που έχει προκαλέσει τον θάνατο 900 Ισραηλινών – πολιτών και στρατιωτών – και την ομηρία δεκάδων άλλων. Περισσότερα εδώ

Περισσότερα από 200 σημεία στη Γάζα βομβάρδισε το Ισραήλ

Σε περισσότερα από 200 σημεία βομβάρδισε ο ισραηλινός στρατός τη νύχτα που μας πέρασε, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ντανιέλ Χαγκάρι.

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: «Είναι η χειρότερη επίθεση που έχω ζήσει εδώ και 22 χρόνια»

Οι Έλληνες που ζουν στο Ισραήλ περιγράφουν σοκαριστικές στιγμές και μιλούν για τα δραματικά γεγονότα που βιώνουν. Περισσότερα εδώ

Aνησυχία στη Λευκωσία για εξελίξεις στο Ισραήλ

Λόγω των ιδιαίτερων δεσμών που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια με το Ισραήλ αλλά και λόγω εγγύτητας με τα όσα διαδραματίζονται η Λευκωσία θέλει να είναι προετοιμασμένη για τυχόν γενικότερες εξελίξεις που μπορεί να προκαλέσει η τρομοκρατική επίθεση του Σαββάτου. Περισσότερα εδώ

«Σκοτώνουν αδιακρίτως κόσμο» – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες Ισραηλινών που φθάνουν στην Κύπρο

Σοκ και τρόμος… Αυτά είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα των Ισραηλινών, οι οποίοι είτε φτάνουν στη χώρα μας για να γλιτώσουν τα παιδιά τους από τη φρίκη, είτε αναχωρούν άρον-άρον μέσω της Κύπρου για να επιστρέψουν κοντά στις οικογένειές τους. Περισσότερα εδώ

Διάγγελμα Νετανιάχου: Η Χαμάς ήθελε πόλεμο και θα τον έχει – Τα χτυπήματα του Ισραήλ μόλις άρχισαν

Στο μεταξύ χθες, μετά τις νέες επιθέσεις από την πλευρά της Χαμάς, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου προχώρησε σε ακόμη ένα διάγγελμα. «Ήθελαν πόλεμο και θα τον έχουν» τόνισε και χαρακτήρισε ISIS τη Χαμάς που «εκτελεί παιδιά». Επιβεβαίωσε ότι η εισβολή στη χώρα του συνεχίζεται καθώς σημαντικός αριθμός Παλαιστινίων, οι «εχθροί βρίσκονται ακόμη στο Ισραήλ και ο στρατός μας θα κάνει τα πάντα για να τους εξουδετερώσει».

Παράλληλα ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ ανακοίνωσε εχθές ότι ξεκινά η πλήρης πολιορκία της Γάζας. «Ούτε ηλεκτρικό, ούτε τρόφιμα, ούτε νερό, ούτε καύσιμα. Κάνουμε πόλεμο με κτήνη και θα δράσουμε ανάλογα».