Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε την Τρίτη ότι υπάρχουν τουλάχιστον 14 Αμερικανοί πολίτες μεταξύ των νεκρών μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ.

Παράλληλα, καταδίκασε τις επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ το Σάββατο, κάνοντας λόγο για «πράξη απόλυτου κακού».

«Οι άνθρωποι στο Ισραήλ έζησαν υποφέροντας από τα αιματηρά χέρια της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, μιας ομάδας της οποίας δηλωμένος σκοπός ύπαρξης είναι να σκοτώνει τους Εβραίους. Πρόκειται για μια πράξη απόλυτου κακού» πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

Και πρόσθεσε: «Γυναίκες βιάστηκαν, κακοποιήθηκαν, παρουσιάστηκαν ως τρόπαια. Οικογένειες κρυμμένες από φόβο για ώρες ολόκληρες, προσπαθώντας απεγνωσμένα να κρατήσουν τα παιδιά τους ήσυχα για να μην τραβήξουν την προσοχή. Και χιλιάδες τραυματίες, ζωντανοί αλλά κουβαλώντας μαζί τους τα τραύματα από τα θραύσματα και τη μνήμη όσων υπέστησαν».

Αφού επανέλαβε την στήριξη των ΗΠΑ προς το Ισραήλ, τόνισε ότι η χώρα έχει το «δικαίωμα» να ανταποδώσει στις «φαύλες επιθέσεις» που πραγματοποιεί η Χαμάς.

«Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι: στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ» συμπλήρωσε ο Μπάιντεν. «Η Χαμάς δεν προσφέρει τίποτα άλλο παρά τρόμο και αιματοχυσία».

Πηγή: protothema.gr