Πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε μεταξύ Κυβέρνησης, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ με αφορμή τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Αρχικά το ΑΚΕΛ, με δική του ανακοίνωση σημείωσε πως οι νέες αυξήσεις στο ρεύμα που φτάνουν το 24% προαναγγέλλει η ΑΗΚ αλλά η κυβέρνηση συνεχίζει να μην έχει κανένα πλάνο για να αναχαιτίσει τις αυξήσεις ούτε στο ρεύμα, ούτε στα καύσιμα, ούτε πουθενά.

 Σημειώνει παράλληλα πως ειδικά η τιμή του ρεύματος βρίσκεται στα ύψη στην Κύπρο, όχι μόνο λόγω του πολέμου, αλλά λόγω των επιλογών και της αποτυχίας αυτών που κυβερνούν τα τελευταία 9 χρόνια. Δεν φτάνει που απέτυχαν στην εισαγωγή φυσικού αερίου και στη διείσδυση των ΑΠΕ, επέλεξαν κιόλας να μην κάνουν μειοδοτικούς διαγωνισμούς για ρεύμα από ΑΠΕ αφού συνειδητά ήθελαν να εξυπηρετήσουν μεγαλοεπιχειρηματίες και όχι να μειώσουν την τιμή για τους καταναλωτές. Όλα αυτά πληρώνονται σήμερα από τον κυπριακό λαό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στη συνέχεια το ΑΚΕΛ, έθεσε τα ακόλουθα ερωτήματα:

  • Άραγε η κυβέρνηση του Συναγερμού θεωρεί πραγματικά ότι μπορούν τα νοικοκυριά, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας να αντέξει σε αυτό το κόστος ζωής;
  • Αν η κυβέρνηση θεωρεί δεν υπάρχει τίποτε άλλο να κάνει για την ακρίβεια, τι εισηγείται τελικά στον κυπριακό λαό; Να υπομένει την εξαθλίωση του;
  • Αν η ίδια η κυβέρνηση δεν βρίσκει τίποτε άλλο να κάνει, γιατί συνεχίζει να αρνείται τις προτάσεις του ΑΚΕΛ για αντιμετώπιση της ακρίβειας;
  • Και τι θα κάνει ο Συναγερμός αύριο στη Βουλή που θα τεθούν οι προτάσεις της αντιπολίτευσης που στοχεύουν να ανακουφίσουν την κοινωνία;

Πελεκάνος: Τα ερωτήματα του ΑΚΕΛ έχουν απαντηθεί πολλάκις

Σε απάντηση του σε όσα καταλόγισε στην Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, τόνισε πως το ΑΚΕΛ μπορεί να συνεχίσει να εκδίδει ανακοινώσεις αλλάζοντας τη σειρά των λέξεων για να επαναλάβει τον εαυτό του, ενώ τόνισε πως τα ερωτήματα του έχουν απαντηθεί πολλάκις από την Κυβέρνηση και οι απαντήσεις που έχουν δοθεί εξακολουθούν να ισχύουν.

Σημείωσε παράλληλα πως η Κυβέρνηση έχει ήδη λάβει τόσο οριζόντια όσο και στοχευμένα μέτρα ύψους 300 εκ. ευρώ και έχει ήδη δημοσιοποιήσει την πρόθεση της να εφαρμόσει, με τη λήξη των υφιστάμενων μέτρων, νέα μέτρα με έμφαση στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τόνισε επίσης πως «με τη λογική και τη σοβαρότητα με την οποία πορευτήκαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια και που μας επέτρεψε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία δύο μεγάλες κρίσεις, που μας έφεραν σε συνθήκες πλήρους απασχόλησης, που μας επιτρέπουν να είμαστε ένα βήμα πριν την εφαρμογή του ελάχιστου κατώτατου μισθού, που έφεραν το ΑΕΠ στο ψηλότερο του επίπεδο από καταβολής της Δημοκρατίας και τόσα άλλα, θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε πολιτικές στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους, αμβλύνοντας το πρόβλημα που δημιουργεί η νέα παγκόσμια οικονομική κρίση σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, χωρίς να διακινδυνεύουμε από εκτροχιασμό που θα μας οδηγούσε εκεί που μας έστειλε το ΑΚΕΛ το 2013».

«Η Κυβέρνηση δεν θα λειτουργήσει με τη λογική ότι η θητεία της λήγει σε οκτώ μήνες και δεν θα παραδώσει το κράτος στην κατάσταση που το παρέλαβε από το ΑΚΕΛ το 2013» σημείωσε.

ΔΗΣΥ: Το μαγικό ραβδί του ΑΚΕΛ

Στη συνέχεια ήρθε απάντηση και από τον Δημοκρατικό Συναγερμό για το θέμα, μέσω τις οποίας ο εκπρόσωπος Τύπου του, Δημήτρης Δημητρίου, ανέφερε πως μόλις πριν 12 μέρες η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, επιχειρήσεις, νοικοκυριά και ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μας, από τις ανατιμήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα.

«Όπως καλά θυμούνται στο ΑΚΕΛ, επρόκειτο για στοχευμένα μέτρα τόσο για τη μεγαλύτερη διείσδυση των ΑΠΕ στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, όσο και για την ανακούφιση των καταναλωτών. Είναι προφανές ότι το μαγικό ραβδί του ΑΚΕΛ θα είχε ήδη επιλύσει και αυτό το πρόβλημα» τόνισε.

Την ίδια στιγμή ο κ. Δημητρίου επανέλαβε ότι οι πληθωριστικές πιέσεις που επηρεάζουν και τη δική μας χώρα, δεν θα αντιμετωπιστούν με τον λαϊκισμό αλλά με στρατηγική και προγραμματισμό.

«Αυτό πράξαμε ως Δημοκρατικός Συναγερμός και κυβέρνηση για να έχει πραγματικό όφελος η κοινωνία χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τα δημόσια οικονομικά» κατέληξε.