Απαντήσεις δίνει το Επιτελείο του ανεξάρτητου υποψηφίου Νίκου Χριστοδουλίδη για τους λόγους απουσίας από τα debates του Σεπτεμβρίου στο ΡΙΚ, μετά και από τις αντιδράσεις που προέκυψαν.

Συγκεκριμένα, με ανάρτηση στο Twitter, η εκπρόσωπος Τύπου του επιτελείου του Νίκου Χριστοδουλίδη, Μαριλένα Ευαγγέλου, ξεκαθαρίζει τους λόγους απουσίας, αναφέροντας:

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας και ως απάντηση στην προσπάθεια κάποιων να δημιουργήσουν εντυπώσεις ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ήδη έχει εκφράσει την ετοιμότητά του για συμμετοχή του στα debates, αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο, με στόχο τη συμμετοχή σε ένα debate σε κάθε κανάλι κάθε μήνα.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ήδη μετά από σχετική πρόσκληση των τηλεοπτικών σταθμών ΡΙΚ, Omega και Sigma έχουν μέχρι στιγμής καθοριστεί για τον μήνα Οκτώβριο τρεις συμμετοχές του κ. Χριστοδουλίδη σε debates.

Τον Σεπτέμβριο, ο κ. Χριστοδουλίδης θα βρίσκεται σε περιοδεία σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου, συνεχίζοντας τον διάλογο με την κοινωνία και παρουσιάζοντας σε θεματικές το προεκλογικό του πρόγραμμα».