Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας «κλειδί» στην πορεία για την κάλπη, με τους τρεις κύριους υποψηφίους να ετοιμάζονται να μπουν πλέον για τα καλά στα βαθιά. Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να κρίνει πολλά όσον αφορά την προεκλογική και τις όποιες αποφάσεις και στρατηγικές που θα ακολουθήσουν οι υποψήφιοι και τα επιτελεία τους. Ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου σηματοδοτεί ουσιαστικά και την έναρξη της τελικής φάσης της προεκλογικής. Με πρώτο σταθμό, τη διοργάνωση συγκεντρώσεων από μέρους των επιτελείων των υποψηφίων, οι οποίες θα αρχίσουν να πυκνώνουν στο πέρασμα του χρόνου και δεύτερο σταθμό τα debates των υποψηφίων. Προς το τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου αναμένονται και οι πρώτες δημοσκοπήσεις της τελικής φάσης της προεκλογικής, οι οποίες θα καταγράφουν και τις τάσεις της κοινωνίας όσο πλησιάζουμε προς την κάλπη. Τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών, ενδεχομένως να αποτελέσουν και εργαλείο επανασχεδιασμού της στρατηγικής από το κάθε επιτελείο. 

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, μετά την επιστροφή του από το Κονγκό και τη συνάντηση με τον Νίκο Νουρή για το θέμα του μεταναστευτικού, προετοιμάζεται για τη μεγάλη συγκέντρωση της Λευκωσίας την οποία διοργανώνουν οι φίλοι και υποστηριχτές της υποψηφιότητας του. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Hilton» στην Λευκωσία, την ερχόμενη Τρίτη στις 7:00 το βράδυ. Πρόκειται ουσιαστικά για τη συνέχεια στις επαρχιακές συγκεντρώσεις που ξεκίνησαν από τον Αύγουστο σε Λάρνακα, Αμμόχωστο και Πάφο. Μετά τη συγκέντρωση της Λευκωσίας, θα ακολουθήσει συγκέντρωση στη Λεμεσό. Στόχος, όπως και στις προηγούμενες συγκεντρώσεις, είναι να υπάρξει μαζική παρουσία κόσμου, προκειμένου να σταλεί το μήνυμα μιας συνεχούς δυναμικής της υποψηφιότητας Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, επέστρεψε χθες στην Κύπρο και σηκώνει τα μανίκια πάνω για το βαρυφορτωμένο πρόγραμμα της προεκλογικής που ακολουθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Πρώτος σταθμός η αυριανή εκδήλωση που έχει προγραμματισμένη ο υποψήφιος και αφορά τη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια. «Κύπρος. Μια πράσινη διακυβέρνηση», είναι ο τίτλος της εκδήλωσης η οποία θα πραγματοποιηθεί στο σπίτι της Συνεργασίας στο Λήδρα Πάλας στις 4 η ώρα το απόγευμα. Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί και θα παραστούν και περιβαλλοντικές οργανώσεις. Παράλληλα, προγραμματίζονται και σειρά συζητήσεων/ συγκεντρώσεων στρογγυλής τραπέζης κατά την οποία ο Ανδρέας Μαυρογιάννης θα έχει επαφές και συζητήσεις με διάφορα οργανωμένα κοινωνικά σύνολα και ομάδες πολιτών στο πλαίσιο της ετοιμασίας του πολιτικού του προγράμματος, το οποίο θα παρουσιαστεί αρχές Σεπτεμβρίου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης επέστρεψε από τη Γαλλία όπου είχε μεταβεί για προσωπικούς λόγους και έπιασε δουλειά. Την Τρίτη το βράδυ πραγματοποίησε συγκέντρωση με νέους στην επαρχία Πάφου στο πλαίσιο των επαφών και του διαλόγου που πραγματοποιεί με συναντήσεις σε όλη την Κύπρο. Σειρά συναντήσεων με οργανωμένα σύνολα πραγματοποίησε και χθες ενώ ετοιμάζεται παράλληλα και το πολιτικό του πρόγραμμα που θα παρουσιάσει προς την κοινωνία. 

Τη στήριξη της προς την υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη ανακοίνωσε χθες και το Κίνημα Αλληλεγγύη. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Κινήματος, Ελένη Θεοχάρους, η οποία ήταν φιλοξενούμενη στην μεσημβρινή εκπομπή του Αντέννα «κατόπιν πολλαπλών διαβουλεύσεων με υποψηφίους που ζήτησαν να δουν την Αλληλεγγύη και τα μέλη, λήφθηκε  η απόφαση με μυστική ψηφοφορία να στηρίξουμε τον Νίκο Χριστοδουλίδη».

Συμπλήρωσε ότι υπήρχαν ψήφοι επίσης για τον Γιώργο Κολοκασίδη και τον Αβέρωφ Νεοφύτου.

Κ. Χριστοφίδης: Συνάντηση με Πρέσβη Ολλανδίας

Την Πρέσβη της Ολλανδίας συνάντησε χθες ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Χριστοφίδης. Για τη συνάντηση ενημέρωσε μέσα από ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο ίδιος ο υποψήφιος. «Είχα σήμερα το πρωί μια εξαιρετική συνάντηση με την Πρέσβη της Ολλανδίας κα. Elke Merks-Schaapveld. Συζητήσαμε για το κυπριακό ζήτημα, τις εξελίξεις στην Τουρκία, την πράσινη ανάπτυξη, την αποβιομηχανοποίηση της ΕΕ, την καινοτομία και πολλά άλλα. Η συζήτηση μαζί της είναι πάντα ενδιαφέρουσα!», έγραψε.