Η συζήτηση στο ΡΙΚ τερματίστηκε το βράδυ της Τετάρτης στο θέμα των προσωπικών μηνυμάτων του Νίκου Χριστοδουλίδη, τα οποία έχουν διαρρεύσει. Την επομένη η συζήτηση συνεχίστηκε από αυτό ακριβώς το σημείο, δηλαδή το θέμα της προσωπικών συνομιλιών του τέως ΥΠΕΞ. 

Ο Χρίστος Τριανταφυλλίδης εκ μέρους του ΔΗΣΥ υποστήριξε πως «αντί των εξηγήσεων που δικαιούται ο κάθε πολίτης σε αυτό το μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα, ο κ. Χριστοδουλίδης -πέραν των γνωστών υπεκφυγών- προχώρησε στο χθεσινό debate και σε κάτι πολύ χειρότερο: σε υπονοούμενα, ευθείες απειλές και ωμό εκβιασμό κατά δημοσιογράφων και πολιτικών».Ο κ. Τριανταφυλλίδης διερωτήθηκε: «Τι θα πει ότι θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου όπως είπε ο κ. Χριστοδουλίδης; Ποιους αφορά; Τι εννοεί όταν λέει ότι έχει να πει πολλά και για πολλούς;». Ζήτησε επίσης να μάθει ποιος είναι που απειλεί και εκβιάζει συνεργάτες του κ. Χριστοδουλίδη. 

Επί των ερωτημάτων κλήθηκε να απαντήσει, στη διάρκεια ραδιοφωνικής εκπομπής, ο Κ. Λετυμπιώτης εκ μέρους του επιτελείου Χριστοδουλίδη. Ερωτηθείς γιατί ο Νίκος Χριστοδουλίδης δεν απάντησε επί της ουσίας του ερωτήματος που του τέθηκε σε σχέση με την ιδιωτική συζήτηση που διέρρευσε, ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης εξήγησε ότι ο κ. Χριστοδουλίδης προσπαθεί να κρατά το επίπεδο της πολιτικής συζήτησης όσο πιο ψηλά μπορεί. Για το υπονοούμενο ότι θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου, ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι η συγκεκριμένη αναφορά ίσως σκοπίμως παραποιείται από κάποια επιτελεία. «Μίλησε για ασκό του Αιόλου αν αναλογιστείτε ότι με αυτό τον τρόπο θα διεξάγονται πλέον οι προεκλογικές περίοδοι και με αυτές τις μεθόδους». 

Το επιτελείο Ανδρέα Μαυρογιάννη σημείωσε για το θέμα τη δήλωση του υποψήφιου ότι «δεν είναι το ύφος και το ήθος με το οποίο εμείς εργαζόμαστε, αλλά έχουμε μάθει να πορευόμαστε στο φως». Κλείνοντας, κάλεσε τον κ. Χριστοδουλίδη να διαψεύσει ή να απολογηθεί στον κυπριακό λαό.

Στην ανακοίνωση το επιτελείο καταγράφει επίσης όλα εκείνα τα οποία ο Ανδρέας Μαυρογιάννης προέταξε κατά τη συζήτηση στο ΡΙΚ, επισημαίνοντας ότι παρουσίασε «το όραμά του για την Κύπρο του αύριο, την Κύπρο που γυρίζει σελίδα».