Καθημερινή είναι η μάχη της προεκλογικής για τους υποψηφίους, οι οποίοι κινούνται πλέον σε όλα τα επίπεδα, χτίζοντας προφίλ και στέλνοντας μηνύματα προς το εκλογικό σώμα. Στο πρόγραμμα ασφαλώς και οι πολιτικές συζητήσεις, στις οποίες τα επιτελεία δίνουν ιδιαίτερη σημασία, ενώ ετοιμάζονται και οι νέες πολιτικές συγκεντρώσεις των υποψηφίων. 

Στον απόηχο του debate στις αρχές της εβδομάδας, ο Νίκος Χριστοδουλίδης συνέχισε τις επαφές του στην ελληνική πρωτεύουσα, ολοκληρώνοντας τον κύκλο συναντήσεων του. Μετά τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο υποψήφιος συναντήθηκε και με υπουργούς της Κυβέρνησης και άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Σειρά σήμερα παίρνει ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ο οποίος επιστρέφει στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο δεν είδε την προηγούμενη βδομάδα λόγω απουσίας του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Τον κύκλο των συναντήσεων με τον Κυριάκο Μητσοτάκη άνοιξε πριν το καλοκαίρι ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος στο πλαίσιο του προχθεσινού debate στο «Σίγμα» φρόντισε να υπενθυμίσει και τη συνάντηση τους, αλλά και τη στήριξη του Έλληνα Πρωθυπουργού προς το πρόσωπο του.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, συναντήθηκε την Τρίτη τόσο με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, όσο και τον υπουργό Άμυνας της Ελλάδας Νίκο Παναγιωτόπουλο. Το πρόγραμμα των επαφών του έκλεισε χθες με τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του επιτελείου του υποψηφίου, τη συνάντηση απασχόλησε το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι απειλές της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, καθώς και οι επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τρόποι αντιμετώπισης του πληθωρισμού.

Ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών, οι οποίες αγγίζουν περισσότερο τις ευάλωτες ομάδες, καθώς και τη μεσαία τάξη, υποστηρίζοντας πως πρέπει να ληφθούν στοχευμένα μέτρα στήριξης των δύο αυτών ομάδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προεδρικές: Αναμετρήθηκαν οι 3 βασικοί υποψήφιοι

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είχε επίσης συνάντηση με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, με τον οποίο συζήτησε για τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον εκσυγχρονισμό της, ιδιαίτερα προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών. 

Οι επαφές του κ. Χριστοδουλίδη στην Αθήνα ολοκληρώθηκαν με συνάντηση με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, στον οποίο ανέλυσε τις προγραμματικές του θέσεις σε σχέση με το Μεταναστευτικό, που αφορούν μεταξύ άλλων στη δημιουργία υφυπουργείου Μετανάστευσης και στην επίσπευση των διαδικασιών εξέτασης των αιτήσεων ασύλου.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, πραγματοποίησε συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ένωσης Πλοιοκτητών Κύπρου στέλνοντας το μήνυμα ότι «η Κύπρος έχει όλες τις προϋποθέσεις για να καταστεί ‘’ναυαρχίδα’’ στη ναυτιλία». Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του επιτελείου του, κατά τη συνάντηση, αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος γύρω από τα θέματα της ναυτιλίας και συζητήθηκαν οι δυνατότητες για περαιτέρω αξιοποίησής της, ούτως ώστε να καταστεί η Κύπρος πρωταγωνίστρια στον χώρο της παγκόσμιας ναυτιλίας. Παράλληλα, συζητήθηκε το Κυπριακό Ζήτημα, όπου διαφάνηκε συναντίληψη στις δυναμικές που απελευθερώνονται στον κλάδο, με μία ενδεχόμενη επίλυσή του, στη συμφωνημένη βάση λύσης.

Η χώρα μας διαθέτει εξειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό, με τεχνογνωσία σε διάφορους κλάδους των θαλάσσιων μεταφορών, το οποίο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί, μέσω επενδύσεων στην έρευνα και την καινοτομία, με επίκεντρο τον στόχο για πράσινη ναυτιλία.

Ανακοίνωση επίσης του επιτελείου του Ανδρέα Μαυρογιάννη αναφέρει ότι σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, μέσα σε δέκα χρόνια το ποσοστό των εκτάκτων υπαλλήλων στη Δημόσια Υπηρεσία σκαρφάλωσε από το 18,6% στο 42%, με αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι να εργάζονται με μειωμένα δικαιώματα. Ένας άλλος σημαντικός αριθμός εργαζομένων, δουλεύει με το καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίδειξη ισχύος από τους τρεις υποψήφιους

«Θέση του Ανδρέα Μαυρογιάννη, είναι ότι αυτά τα φαινόμενα πρέπει να τερματιστούν άμεσα, με τις ανάγκες να καλύπτονται μέσα από τις θεσμοθετημένες διαδικασίες με διαφάνεια και αξιοκρατία. Ταυτόχρονα πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε, οι εργαζόμενοι με το καθεστώς του έκτακτου ή και με αγορά υπηρεσιών, να έχουν ίση μεταχείριση και ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους εργαζόμενους», αναφέρεται.