Μια εκστρατεία διάρκειας ενός μηνός πρόκειται να εκκινήσει αύριο Σάββατο, ημέρα κατά την οποία ανοίγουν και επίσημα οι παραλίες στην Κύπρο μετά τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η εκστρατεία υλοποιείται από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αειφόρου Τουρισμού (CSTI) και έχει την υποστήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού και στοχεύει στον καθαρισμό και την προστασία των παραλιών και της θάλασσας.
 
Η εκστρατεία έχει ως τίτλο «Οι παραλίες μας, η κληρονομιά μας – Ας τις προστατέψουμε» και στοχεύει να ευαισθητοποιήσει τους ντόπιους ως προς το θέμα καθαριότητας των παραλιών και της θάλασσας. Σε μια περίοδο όπου τα αεροδρόμια είναι κλειστά και δεν επιτρέπεται η είσοδος τουριστών στο νησί, οι μόνοι χρήστες των παραλιών είναι οι ντόπιοι και αυτοί που ζουν μόνιμα στην Κύπρο. «Είμαστε απόλυτα υπεύθυνοι να διασφαλίσουμε ότι δεν θα βρεθούν πλαστικά απόβλητα στις παραλίες μας, αλλά ούτε θα καταλήξουν πλαστικά γάντια ή μάσκες στη θάλασσα», αναφέρεται σε ανακοίνωση.
Μαζί στην αντιμετώπιση του Covid-19, μαζί και στην καταπολέμηση της ρύπανσης της Μεσογείου
Η εκστρατεία θα περιλαμβάνει δημοσιεύσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και άλλες προωθητικές δραστηριότητες. Τα θαλάσσια απορρίμματα είναι παγκόσμιο πρόβλημα και η Μεσόγειος Θάλασσα δεν αποτελεί εξαίρεση.
 
Επιπρόσθετα, πέραν από την ευαισθητοποίηση του προβλήματος των απορριμμάτων στις παραλίες, η εκστρατεία στοχεύει στην μείωση της παραγωγής αποβλήτων, στη σωστή διαχείριση των αποβλήτων και στην αποτροπή χρήσης πλαστικών μίας χρήσης στις παραλίες στην Κύπρο.
«Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας στην προσπάθεια επανεκκίνησης  του τουρισμού με πιο υπεύθυνο και βιώσιμο τρόπο», καταλήγει η ανακοίνωση του Κυπριακού Συνδέσμου Αειφόρου Τουρισμού (CSTI).
 
Πηγή: philenews