Τη δική του θέση για την εν εξελίξει υπόθεση στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΔΕΚ έδωσε το πρωί ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης σε διάσκεψη Τύπου στη Δημοσιογραφική Εστία. Παρόντες δημοσιογράφοι αλλά και πλήθος υποστηρικτών του ευρωβουλευτή.
 
Ο κ. Παπαδάκης, ο οποίος κατέθεσε πολυσέλιδο έγγραφο προδικαστικών ενστάσεων, που απέρριψε το Πειθαρχικό Συμβούλιο, κατηγορείται από την ηγεσία της ΕΔΕΚ για αντικομματική συμπεριφορά.
 
Όπως εξήγησε, χρωστά την αλήθεια στις 12.000 που τον τίμησαν με την ψήφο τους. Καταγγέλλοντας ότι άτομα από το στενό περιβάλλον του Μαρίνου Σιζόπουλου τον λοιδορούσαν και εκστόμιζαν ύβρεις εναντίον του, ο Δημήτρης Παπαδάκης, υποστήριξε ότι «ο κομματικός μηχανισμός στήριζε συγκεκριμένο υποψήφιο» στις ευρωεκλογές του Μαΐου 2019.
 
Λαμβάνοντας τον λόγο ο δικηγόρος του κ. Παπαδάκη, Φάνος Ανδρέου, έκανε λόγο για παραποιημένα πρακτικά στην πρώτη συνεδρία του Πειθαρχικού Συμβουλίου. Εκφράζοντας την απορία αν το Πειθαρχικό μεροληπτεί εις βάρος του κ. Παπαδάκη, ο δικηγόρος του υποστήριξε πως οι κατηγορίες ξεπερνούν τα όρια της συκοφαντίας.
 
Διερωτήθηκε επίσης, γιατί το περιεχόμενο του κατηγορητηρίου δεν τέθηκε ενώπιον του ευρωβουλευτή της ΕΔΕΚ πριν τις εκλογές του Μαΐου. Ταυτόχρονα, απέδωσε σε εικασίες του Μαρίνου Σιζόπουλου τα περί χρηματοδότησης της εταιρείας του από τα χρήματα που παίρνει ως ευρωβουλευτής.
 
Σε δεύτερη τοποθέτηση, ο Δημήτρης Παπαδάκης απέρριψε τα περί αντικομματικής συμπεριφοράς, υπενθυμίζοντας πως ήταν πέντε φορές υποψήφιος πάντα με την προοπτική ενός μεγάλου σοσιαλιστικού κόμματος. «Διώκομαι γιατί επανεκλέγηκα ευρωβουλευτής», είπε, σημειώνοντας ότι δεν θα παραστεί στη συνεδρία του Πειθαρχικού Συμβουλίου. Χαρακτήρισε δίκη-παρωδία αυτό που συμβαίνει, καταγγέλοντας ότι ζητήθηκαν έγγραφα που δεν του δόθηκαν, ενώ τα πρακτικά ήταν παραποιημένα. 
 
Όπως επεσήμανε, δεν θα παραστεί στη δίκη για λόγους αξιοπρέπειας και αντ’ αυτού επέλεξε να απευθυνθεί στους πολίτες και όσους τον στήριξαν. «Δεν πρόκειται να μπω στη λογική χτυπημάτων κάτω από τη μέση», δήλωσε, τονίζοντας ότι δεν έχει κανένα προσωπικό πρόβλημα με τον Μαρίνο Σιζόπουλο.
 
Υποστηρίζοντας πως για συγκεκριμένα γεγονότα απομακρύνθηκαν συναγωνιστές από την ΕΔΕΚ, ο Δημήτρης Παπαδάκης ενέγφερε ότι η κοινωνία τους κατατάσσει στους πολέμιους του ΓεΣΥ, ενώ υπενθύμισε πως το κόμμα καταψήφισε το νομοσχέδιο για την πάταξη της αδήλωτης εργασίας. Παράλληλα, σημείωσε ότι άλλα αποφασίζουν τα συλλογικά όργανα και άλλα ψηφίζονται στη Βουλή. 
 
Καλώντας τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ να ανακαλέσει τις κατηγορίες εναντίον του, ο επανεκλεγείς ευρωβουλευτής επανέλαβε ότι καμία αντικομματική συμπεριφορά δεν μπορεί να τεκμηριωθεί για το πρόσωπό του. Κάλεσε επίσης τον Μαρίνο Σιζόπουλο να πλησιάσει παραιτηθέντα στελέχη και να προχωρήσει σε αναδιοργάνωση των συλλογικών οργάνων του κόμματος.
 
«Είμαι στρατιώτης της ΕΔΕΚ εδώ και 30 χρόνια. Θα συνεχίσω να είμαι ευρωβουλευτής του κόμματος όποια και να είναι η απόφαση του Πειθαρχικού», κατέληξε ο κ. Παπαδάκης ευχαριστώντας τα ΜΜΕ και τους δικηγόρους του.
 
Κατά τη διαδικασία υποβολής ερωτήσεων, ο Δημήτρης Παπαδάκης απεκάλυψε ότι έχει προσφύγει ήδη σε δικαστήριο επί της διαδικασίας που ακολουθεί το Πειθαρχικό Συμβούλιο. Χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες, ανέφερε ότι «πρόκειται για δραστικό μέτρο που εκθέτει το Πειθαρχικό».
 
Στις 15:00 αναμένεται να καταθέσει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.
 
Πηγή: Philenews