Με μότο το «Better Together», η McDonald’s™ επενδύει και στηρίζει συνεχώς το ανθρώπινο δυναμικό της, αφού φροντίζει πάντοτε να βρίσκεται δίπλα στον κάθε υπάλληλό της προσφέροντάς του συνεχή εκπαίδευση, καθώς και ίσες ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης και προσωπικής εξέλιξης.
 
Στην Κύπρο εργοδοτεί περισσότερα από 1.000 άτομα, λειτουργεί 18 εστιατόρια σε όλη την ελεύθερη Κύπρο, ενώ υπάρχουν σχέδια για περαιτέρω επέκταση και ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και το 2020, προγραμματίζει νέες προσλήψεις με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της.
Το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί τη ραχοκοκαλιά κάθε υγιούς Οργανισμού
Κάθε εργαζόμενος στη McDonald’s κατέχει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην αλυσίδα του παζλ του οργανισμού, αφού είναι στο επίκεντρο της δουλειάς. Διαχειρίζεται, προετοιμάζει και διαθέτει προς πώληση τα προϊόντα, ενώ την ίδια στιγμή έρχεται σε άμεση επαφή με τους πελάτες, σ’ ένα γρήγορο και γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον.
Το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού στοχεύει στην ευθυγράμμιση των εταιρικών στόχων με το ανθρώπινο δυναμικό, στο να αφουγκράζεται τις ανάγκες των εργαζομένων και στο να βοηθά την εταιρεία να αναπτύσσει τις κατάλληλες πρακτικές και στρατηγικές που αφορούν το προσωπικό της.
Η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού γίνεται βάσει της διεθνούς στρατηγικής της McDonald’s και παράδειγμα αυτού του σχεδιασμού είναι η ανάπτυξη του πνεύματος «Better Together», που αποτελεί στρατηγικό πυλώνα για τη McDonald’s, και όπως αυτό μεταφράζεται σε τοπικές πρακτικές και ενέργειες που αποσκοπούν στην εφαρμογή του.
Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν τα διεθνή πρότυπα που πρέπει να ακολουθούνται και έρχονται μαζί με τη διεθνή κουλτούρα της McDonald’s. Παράλληλα, υπάρχει η τοπική κουλτούρα, το τοπικό νομοθετικό πλαίσιο, αλλά και τα εγχώρια δεδομένα της αγοράς. Βασικό μέρος της δουλειάς του Τμήματος Ανθρωπίνου Δυναμικού είναι να αναλύει και να συνδυάζει όλα τα στοιχεία, με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη και βελτίωση των πρακτικών διαχείρισης ανθρώπων.
Ο ρόλος της τεχνολογίας στη διαχείριση του υφιστάμενου προσωπικού
Μεγάλο μέρος των πρακτικών διαχείρισης ανθρώπων έχει αλλάξει και θα συνεχίσει να αλλάζει, εξαιτίας της τεχνολογικής εξέλιξης. Σήμερα δεν αρκεί να προσελκύεις ανθρώπους που μπορούν να «συναρμολογήσουν» ένα προϊόν. Πρέπει να προσελκύεις ανθρώπους που μπορούν να εξελιχθούν, άρα να μπορούν να επικοινωνούν σωστά, να είναι ομαδικοί και να προσαρμόζονται εύκολα, κυρίως στις τεχνολογικές αλλαγές.  
Επιπλέον, δεν αρκεί μόνο το brand name για να προσελκύσεις ένα ταλέντο. Πρέπει να μπορείς να αντιληφθείς τις ανάγκες κάθε ανθρώπου -βάσει και της γενιάς του- και να είσαι σε θέση να προσαρμόζεσαι, ως εταιρεία, σε αυτές. Επομένως, η τεχνολογία πλέον σε βοηθά να κτίζεις τις κατάλληλες ενέργειες, ώστε να μπορείς να αντιλαμβάνεσαι το εξωτερικό περιβάλλον, να προσαρμόζεσαι και να εξελίσσεσαι γρηγορότερα.
Επίσης, οι άνθρωποι που διαχειρίζονται εργατικό προσωπικό, έχουν πλέον στη διάθεσή τους τα κατάλληλα εργαλεία για να λαμβάνουν και να προσφέρουν περισσότερες πληροφορίες από και προς την ομάδα τους. Η τεχνολογία μπορεί να συνεισφέρει στην καλύτερη αξιολόγηση, τη μείωση λαθών αλλά και στην αύξηση της αποδοτικότητας των πρακτικών διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.
Τα νέα δεδομένα που καλούνται οι εταιρείες να αντιμετωπίσουν στις μέρες μας
Είναι πολύ σημαντικό οι οργανισμοί να αντιλαμβάνονται τις συνθήκες της αγοράς, έτσι ώστε να συνεχίσουν να έχουν ένα βιώσιμο παρόν και μέλλον. Για τη McDonald’s αυτό είναι μία συνεχής διαδικασία. Αρχικά με τον εντοπισμό των χαρακτηριστικών του διαθέσιμου εργατικού δυναμικού, έπειτα με την ανάλυση του ανταγωνισμού και των οικονομικών συνθήκων της αγοράς που ισχύουν στο πλαίσιο που δραστηριοποιούμαστε και τέλος με την ευθυγράμμιση με το νομοθετικό πλαίσιο της αγοράς.
Ως McDonald’s προσπαθούμε να διασφαλίζουμε ότι το προσωπικό μας είναι πάντοτε ευχαριστημένο. Ένας ευχαριστημένος εργαζόμενος έχει άμεσο αντίκτυπο στους πελάτες, στην παραγωγικότητα αλλά και στη συνεισφορά του στην ομάδα. Παράλληλα, οφείλουμε να παρέχουμε τα σωστά «εργαλεία» στους εργαζομένους μας, που θα τους βοηθούν στη διεκπεραίωση της εργασίας τους. Εξίσου σημαντική είναι και η συνεχής εκπαίδευση και ανέλιξη του προσωπικού μας μέσω εσωτερικών και εξωτερικών προγραμμάτων, αναλόγως του πλάνου καριέρας του κάθε εργαζομένου.
Τέλος, η εμπιστοσύνη προς τον εργαζόμενο, η αναγνώριση των προσπαθειών του και η δίκαιη διαχείρισή του είναι σημαντικοί παράγοντες που συμβάλλουν στην καλή διάθεση του προσωπικού. Όλα τα πιο πάνω πρέπει να γίνονται εντός του οικονομικού πλαισίου της εταιρείας και με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξή της.