Με δυναμικό τρόπο εγκαινίασε τα γραφεία του επιτελείου του ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, μπαίνοντας επιθετικά στην προεκλογική αρένα. Με δύο ανακοινώσεις, το επιτελείο του υποψηφίου επιτέθηκε τόσο στον Αβέρωφ Νεοφύτου για τις εξαγγελίες του το βράδυ της Δευτέρας, όσο και στην Κυβέρνηση, καταγγέλλοντάς την για αδράνεια κατά της ακρίβειας. 

Εξαπολύοντας κατά μέτωπο επίθεση κατά του Αβέρωφ Νεοφύτου, το επιτελείο του Ανδρέα Μαυρογιάννη αναφέρει ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου, μέσα από τις εξαγγελίες του ζητά ουσιαστικά παράταση της παρούσας διακυβέρνησης για να εφαρμόσει πολιτικές που δεν εφαρμόστηκαν τα τελευταία 10 χρόνια. 

«Δέκα χρόνια ήταν αρκετά. Ο κύκλος της διακυβέρνησης του Δημοκρατικού Συναγερμού κλείνει, δημιουργώντας την ανάγκη για αληθινή αλλαγή. Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είναι η έντιμη επιλογή για την προοδευτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος μας», αναφέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Το επιτελείο Ανδρέα Μαυρογιάννη παρενέβη χθες και για το θέμα της ακρίβειας σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Κωνσταντίνου Πετρίδη, πως δεν υπάρχουν τρόποι για ουσιαστική ανάσχεση της ανοδικής πορείας των τιμών και του ηλεκτρικού ρεύματος.

Όπως αναφέρει το επιτελείο, η θλιβερή πραγματικότητα είναι ότι η κυπριακή κοινωνία αφέθηκε ανοχύρωτη μπροστά στις επιπτώσεις της διεθνούς ενεργειακής κρίσης και του μεγάλου κύματος της ακρίβειας. «Δική μας προτεραιότητα, είναι η στοχευμένη προστασία των ευάλωτων ομάδων και της μεσαίας τάξης για την απρόσκοπτη πρόσβασή τους σε αγαθά πρώτης ανάγκης. Παράλληλα, δεδομένης της αύξησης των κρατικών εσόδων από τις υψηλές τιμές του πετρελαίου, η επιβολή πλαφόν στον φόρο κατανάλωσης είναι αναγκαία για όσο τουλάχιστον διαρκεί το ράλι τιμών», σημειώνει και προσθέτει πως σε επίπεδο στρατηγικού σχεδιασμού απαιτείται η άμβλυνση των παθογενειών και των στρεβλώσεων της κυπριακής οικονομίας, ούτως ώστε να τεθούν οι απαραίτητες δικλίδες ασφαλείας που θα προστατεύουν τους πολίτες σε περιόδους έντονου πληθωρισμού και οικονομικών κρίσεων.

Στο πλαίσιο των επαφών του με οργανώσεις και φορείς, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είχε χθες συνάντηση με την ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ. Ο κ. Μαυρογιάννης τόνισε τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η Δημόσια Υπηρεσία στην υγιή σχέση των πολιτών με το κράτος.

Πυρά κατά του Αβέρωφ Νεοφύτου εξαπέλυσε χθες και το ΑΚΕΛ, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος να αναφέρει ότι οι εκατό εξαγγελίες Αβέρωφ είναι το νέο version του «δεσμεύομαι». 

«Όλη η Κύπρος θυμάται ότι οι απερχόμενοι κυβερνώντες δεσμεύονταν το 2013 ότι δεν θα δεχθούν κούρεμα καταθέσεων και μετά τις εκλογές το πρότειναν και το επέβαλαν. Διακήρυσσαν το 2018 ότι σώζουν τον Συνεργατισμό και μετά τις εκλογές τον έκλεισαν για εξυπηρετήσουν τις ιδιωτικές τράπεζες. Τώρα, ορκίζονται ότι βρήκαν τον τρόπο για να πάρουν την Κύπρο στη νέα εποχή. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να καταλάβει κανείς τι θα ακολουθήσει», σημείωσε. 

Η Πινδάρου δεν άφησε ασχολίαστες τις αναφορές του επιτελείου Μαυρογιάννη, σημειώνοντας πως μετά που έδωσε το σύνθημα το ΑΚΕΛ με την ανακοίνωσή του, ακολούθησε o υποψήφιος του. 

«Υποπίπτει, δυστυχώς, και ο κ. Μαυρογιάννης στην προσπάθεια του ΑΚΕΛ για στείρα αντιπαράθεση. Παροτρύνουμε και τον κ. Μαυρογιάννη να μελετήσει τις προτάσεις και τους άξονες του Αβέρωφ Νεοφύτου και να έρθει να τους συζητήσουμε. Την ίδια ώρα περιμένουμε και τις δικές του προτάσεις», ανέφερε ο ΔΗΣΥ, προσθέτοντας πως η πολιτική είναι δυναμική διαδικασία. «Ο Δημοκρατικός Συναγερμός με τη σημερινή διακυβέρνηση Αναστασιάδη καταφέραμε να βελτιώσουμε τη χώρα και την ποιότητα ζωής των πολιτών». 

ΔΗΣΥ: Στο ΑΚΕΛ μάς συνήθισαν σε ατάκες

Στο ΑΚΕΛ μάς συνήθισαν σε ατάκες, συνθήματα και ευφάνταστες ανακοινώσεις, ήταν η απάντηση του εκπροσώπου τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρη Δημητρίου. 

«Τους συστήνουμε όμως υπομονή και σύνεση. Ας μελετήσουν τους 100 άξονες, τους 8 πυλώνες των προτάσεων του Αβέρωφ Νεοφύτου και του Δημοκρατικού Συναγερμού και ας έρθουν να συζητήσουμε επί της ουσίας. Με χαρά θα ακούσουμε ουσιαστική κριτική. Η πολιτική γίνεται φτωχότερη όταν αντί συζήτησης, στέλνονται ανακοινώσεις στο στυλ της σημερινής από την ηγεσία του ΑΚΕΛ», δήλωσε, προσθέτοντας πως ο ΔΗΣΥ συνεχίζει να καταθέτει προτάσεις για την επόμενη μέρα. «Να ξεδιπλώνουμε το σχέδιο του Αβέρωφ Νεοφύτου και του ΔΗΣΥ για το πώς θα εξελίξουμε τις προοπτικές του τόπου και των πολιτών.»