Πολλά και διάφορα ήταν τα σημεία του debate μεταξύ του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού και του ΓΓ του ΑΚΕΛ, που ξεχώρισαν. Οι Αβέρωφ Νεοφύτου και Άντρος Κυπριανού διασταύρωσαν σε διακαναλικό debate τα ξίφη τους, με βασικό θέμα αντιπαράθεσης τα ΜΕΔ, τα ΠΕΠ, την ΑΟΖ και το Κυπριακό.
 
 
Τα σημεία που ξεχωρίσαμε:
 
*** Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Ανδρέα Κημήτρη του Alpha Kύπρου, για το εάν ο Άντρος Κυπριανού έχει πληροφορίες αναφορά με «διενέργεια μελέτης από τον ΠτΔ, στην οποία ανατέθηκε ο διαχωρισμός της ΑΟΖ», ο ηγέτης του ΑΚΕΛ είπε δεν μπορεί να αναφερθεί σε αυτό δημόσια, αλλά παρέπεμψε σε δύο δηλώσεις του ΠτΔ, που παραπέμπουν σε αποδοχή, όπως είπε, ξεχωριστών ΑΟΖ. Πάντως άμεση ήταν η αντίδραση της Κυβέρνησης σε αυτή την τοποθέτηση, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κυριάκος Κούσιος, να διαμηνύει μέσα από ανακοίνωσή του πως τα περί μελέτης για διχοτόμηση της ΑΟΖ, είναι «αποκύημα φαντασίας».
 
*** Στο τέλος του debate ο Αβέρωφ Νεοφύτου τόνισε ότι είναι χαρούμενος για το γεγονός ότι ο Άντρος Κυπριανού συμφώνησε με την πρόταση του για δημοσιοποίηση των διαγραφών δανείων και των αναδιαρθρώσεων από πρόσωπα ή εταιρίες συνδεδεμένες με κόμματα. Επίσης αναφέρθηκε σε συμφωνία για σύναψη κώδικα δεοντολογίας.
 
*** Σε σχολιασμό για τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο, ο Άντρος Κυπριανού και στα όσα λέχθηκαν ότι η συνάντηση είχε ως θέμα τις Προεδρικές του 2023, ο κ. Κυπριανού διερωτήθηκε πως είναι τόσο σίγουρος ο κ. Νεοφύτου για το τι συζήτησαν αφού δεν ήταν εκεί. «Χρησιμοποιήσατε το βαν;».
 
*** Συνέχισε τις επιθέσεις του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σχετικά με τον Σαουδάραβα και το ιδιωτικό τζετ. Ο κ. Κυπριανού επέμεινε πως ο Σαουδάραβας έχει άδεια οπλοφορίας, η οποία του δόθηκε έπειτα από απόφαση του Ιωνά Νικολάου.
 
*** «Όλα στο φως» ζήτησε να βγουν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ. Μία ατάκα την οποία χρησιμοποίησε ουκ ολίγες φορές κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ.
 
*** Τέλος στις φήμες περί υποψηφιότητάς του στις επόμενες Προεδρικές Εκλογές φαίνεται έβαλε ο Άντρος Κυπριανού, διαμηνύοντας πως ηλικιακά, ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να είναι πολύ νεότερος από τον ίδιο
 
*** Από το debate δεν μπορούσαν να λείψουν οι αναφορές στην υπόθεση της Δρομολαξιάς, το κούρεμα, τους «συμπέθερους», την περίοδο της Προεδρίας του Δημήτρη Χριστόφια, μέχρι και για το Κελάκι.
 
Πηγή: philenews