Πολύ επικίνδυνος έχει καταστεί ο παραλιακός δρόμος στο Μενεού, κοντά στο αεροδρόμιο Λάρνακας, κομμάτια του οποίου υποχώρησαν από τη διάβρωση. Μέρος του οδοστρώματος έσπασε στην κυριολεξία και κατέληξε στην παραλία, με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Λάρνακας να προσπαθούν να βρουν λύση προκειμένου να μην επηρεαστεί το περιβάλλον, αφού πρόκειται για προστατευόμενη περιοχή που εμπίπτει στο δίκτυο natura.

Η υποχώρηση του οδοστρώματος έγινε αντιληπτή το περασμένο Σάββατο και τοποθετήθηκαν σημάνσεις προκειμένου να προστατευθούν οι οδηγοί. Αν και δεν πρόκειται για πολυσύχναστο δρόμο, χρησιμοποιείται από εργαζόμενους στα εργοστάσια αφαλάτωσης και επεξεργασίας λυμάτων, καθώς και από μέλη στρατοπέδου που βρίσκεται στην περιοχή. 

Όπως ανέφερε στον «Φ» ο δημοτικός μηχανικός Ανδρέας Καρακατσάνης, χθες επισκέφθηκαν το σημείο δημοτικοί λειτουργοί, οι οποίοι τοποθέτησαν επιπρόσθετες σημάνσεις για να γίνονται έγκαιρα αντιληπτές από τους διερχόμενους οδηγούς. «Η περιοχή είναι natura και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τα έργα που θα κάνουμε. Με σκοπό να προστατευθούν οι οδηγοί και οι επισκέπτες στην παραλία, το συντομότερο θα αρχίσουμε διαπλάτυνση του δρόμου για περίπου 150 μέτρα». 

Ο δρόμος γειτνιάζει με την αλυκή και δεν διαθέτει πεζοδρόμια και οδικό φωτισμό. Οι εκτιμήσεις των λειτουργών του Δήμου Λάρνακας, είναι πως η διάβρωση στην περιοχή επιδεινώθηκε αισθητά το τελευταίο διάστημα, λόγω των αντιδιαβρωτικών έργων που πραγματοποιούνται στην παραλία των Περβολιών, όπου δημιουργούνται νέοι κυματοθραύστες. 

«Το υδάτινο ισοζύγιο είναι πολύ ευαίσθητο και πιθανόν να έχει επηρεαστεί και να έχει δημιουργηθεί επιπλέον διάβρωση λόγω των έργων στα Περβόλια», σημείωσε ο κ. Καρακατσάνης, προσθέτοντας πως η ενημέρωση του Δήμου Λάρνακας, είναι πως δεν υπάρχει στο άμεσο μέλλον σχέδιο του Τμήματος Δημοσίων Έργων για προστασία της περιοχής από τη διάβρωση.