Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη στο υπουργείο Μεταφορων, στην παρουσία εκπροσώπων των έξι οργανισμών λεωφορείων (ΟΣΕΛ,ΕΜΕΛ,ΟΣΕΑ, ΟΣΥΠΑ, ΖΗΝΩΝ, INTERCITY) για την οργάνωση των μέτρων προστασίας του προσωπικού των λεωφορείων και κυρίως των οδηγών, αλλά και των επιβατών από την μετάδοση του κορωνοϊού.
 
Κάθε εταιρεία λαμβάνει τώρα τα δικά της μέτρα, κυρίως με καθαρισμό λεωφορείων, έχουν δοθεί οδηγίες προς τους οδηγούς για να μην δέχονται επιπλέον επιβάτες όταν το λεωφορείο είναι γεμάτο και σε δρομολόγια με μεγάλη επιβατική κίνηση στις ώρες αιχμής να μην μπαίνουν πέραν των 75 επιβατών.
 
Αναμένεται να διευκρινιστεί και το αν οι οδηγοί θα κληθούν να πάρουν πρόσθετα μέτρα, πέραν αυτών που ήδη λαμβάνουν. Να
σημειωθεί ότι οι επαγγελματίες οδηγοί σε επιμορφοτικά σεμινάρια που είναι υπόχρεοι να παρακολουθούν σε τακτικά διαστήματα για την ανανέωση της επαγγελματικής τους άδειας από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, έχουν εκπαιδευτεί και για την αντιμετώπιση παρόμοιων έκτακτων καταστάσεων.
 
Μετά το κλείσιμο των σχολείων στην Λευκωσία, έχουν μειωθεί κάθετα τα δρομολόγια όπου μεταφέρεται μεγάλος αριθμός επιβατών σε κάθε λεωφορείο, ενώ και το γεγονός ότι κάποιες δημόσιες υπηρεσίες δεν δέχονται κοινό – όπως αυτές που σχετίζονται με επιδόματα αιτητών ασύλου κ.τ.λ. – έχει μειώσει και την κίνηση σε λεωφορεία και δρομολόγια όπου υπήρχαν πάρα πολλοί επιβάτες.
 
Πηγή: philenews