Το καλλιτεχνικό δίδυμο Paco Conde και Beto Fernandez “επανασχεδίασε” κλασικά εξώφυλλα δίσκων της ποπ και της ροκ για να εικονοποιήσει τις πραγματικότητες του social distancing, τόσο αναγκαίου σήμερα για τη μη περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας.

Το πρότζεκτ, που ακούει στο όνομα “6 Feet Covers”, περιλαμβάνει εμβληματικά εξώφυλλα δίσκων, όπως το εξώφυλλο του “Abbey Road” των Beatles ή, το εξώφυλλο του άλμπουμ με το οποίο έκαναν, το 1976, το ντεμπούτο τους οι Blondie.

Στο εξώφυλλο του “Abbey Road”, οι Τζορτζ Χάρισον, Πολ Μακάρτνεϊ, Ρίνγκο Σταρ και Τζον Λένον, διασχίζουν τον δρόμο σε απόσταση ο ένας από τον άλλον. Τα άλλα εξώφυλλα, δείχνουν τα μέλη των AC DC, των Blondie, των U2, των Ramones, των Queen και άλλων συγκροτημάτων να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ τους.

 

Οι δύο καλλιτέχνες -συνιδρυτές του δημιουργικού στούντιο Activista στο Λος Αντζελες- δημιούργησαν ιστότοπο στον οποίο μπορεί κανείς να δει τα εξώφυλλα δίσκων πριν και μετά την παρέμβαση. Θέλουν να στείλουν μήνυμα για τη σημασία, σήμερα, του να μην πλησιάζουμε ο ένας τον άλλον, να αποφεύγουμε τις μετακινήσεις με μαζικά μέσα μεταφοράς, να περιορίσουμε τα άσκοπα ταξίδια και να εργαζόμαστε από το σπίτι. “Ως δημιουργοί, πάντα χρησιμοποιούμε τις ιδέες μας για να βοηθάμε εμπορικά σήματα να προκαλούν πραγματικές αλλαγές” δήλωσε ο Conde, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Adage.

 

“Τώρα, περισσότερο από ποτέ. Όλοι μας χρειάζεται να κάνουμε χρήση του ταλέντου μας, των δεξιοτήτων μας, της εμπειρίας μας και της τέχνης μας για να συντελέσουμε στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού και των επιπτώσεών του. Δεν θα πρέπει να είναι τάση, αλλά υποχρέωση” τόνισε.

 

 
Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ