Εμπνευσμένη από την κυρίαρχη παρουσία του υδατόπυργου της Λεμεσού είναι η έκθεση με τίτλο «Water towers: mysterious architectures» που διοργανώνει από τις 23 Φεβρουαρίου στις Αποθήκες Παπαδάκη ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός CATHRINE.

Είναι ένα γεωγραφικό και πολιτιστικό ταξίδι μέσα από τα μάτια τριών φωτογράφων: οι Δημήτρης Λούτσιος (Κύπρος), Τζο Μπρούνενμπερχ (Ολλανδία) και Φονς Μπράσερ (Ολλανδία), φωτογραφίζουν υδατόπυργους της Κύπρου, της Γαλλίας και της Ολλανδίας, απεικονίζοντας τις παράξενες κατασκευές τους, μαζί με το υπέροχο μηχανικό εσωτερικό τους.

Η έκθεση προσδοκά να ανακαλύψει εκ νέου την παρουσία των υδατόπυργων στις πόλεις μας, την παράξενα οικεία αλλά πάντα διαφορετική εξωτερική μορφή που δίνει σε κάθε υδατόπυργο τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του και τέλος να ρίξει μια ματιά στο εσωτερικό αυτών των υπέροχων κατασκευών, έναν κόσμο που μόνο λίγοι γνωρίζουν.

Δημήτρης Λούτσιος, Water Tower

Με 60 περίπου φωτογραφίες, o Καλλιτεχνικός Οργανισμός CATHRINE οδηγεί τους επισκέπτες σ’ ένα ταξίδι ανακάλυψης στον μυστηριώδη κόσμο των υδατόπυργων, αυτούς τους μάρτυρες της μακράς ιστορίας του νερού.

Tα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης.

  • Λεμεσός, Δημοτικό Κέντρο Τεχνών- Αποθήκες Παπαδάκη (25367700). Εγκαίνια: Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 7μ.μ. Διάρκεια: μέχρι 21 Μαρτίου (Δευτέρα-Παρασκευή 10π.μ.- 6μ.μ., Σάββατο 10π.μ.- 2μ.μ.)

Επιμέλεια έκθεσης: Ουντ Αζό

Διοργανωτής: Cathrine Art

Fons Brasser, Katwijk

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Τμήματος Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κύπρου.