Διασκευή του ομώνυμου διηγήματος του Άντον Τσέχοφ αποτελεί η παράσταση «Καστάνκα, η ιστορία ενός σκύλου» που προτείνει στις 17 και 24 Φεβρουαρίου το Θέατρο Ειδεκανού.

Ως έργο που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, η θεατρική διασκευή της Καστάνκα από την ομάδα Ειδεκανού προσεγγίζει το λογοτεχνικό κείμενο με παιγνιώδη διάθεση εμπλέκοντας την αφηγηματική τεχνική με λούτρινα παιχνίδια (object theatre), αλλά και με οπτικογραφημένο υλικό.

Με επίκεντρο την Καστάνκα, μία σκυλίτσα που χάνει το αφεντικό της και βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι ενός καλλιτέχνη του τσίρκου, το διήγημα του Τσέχοφ παρουσιάζει τον κόσμο των οικόσιτων ζώων μέσα από τα δικά τους μάτια, υιοθετώντας το απλοϊκό, και γι’ αυτό βαθιά τρυφερό, βλέμμα τους στον κόσμο των ανθρώπων.

Η Καστάνκα στο καινούργιο της σπίτι θα συνδεθεί με έναν γάτο, ένα χήνο και μια γουρούνα χωρίς όμως να μπορεί να ξεχάσει το παλιό της αφεντικό. Θα καταφέρει άραγε να το ξαναβρεί;

Η Καστάνκα, η σκυλίτσα-πρωταγωνίστρια της παράστασης, μάς δίνει την ευκαιρία να ξαναδούμε τον κόσμο που μας περιβάλλει μέσα από τα μάτια της. Θα μπορέσουμε εμείς ως θεατές να δεχτούμε το δώρο αυτής της καθαρής καρδιάς;

Η παράσταση απευθύνεται σε όλη την οικογένεια και είναι κατάλληλη για παιδιά από 5 χρονών και πάνω.

  • Λευκωσία, Flea Theatre, Σάββατο 17 & 24 Φεβρουαρίου, 7μ.μ. 99849598

Συντελεστές

  • Ηθοποιοί-Σκηνοθεσία: Νικολέττα Βερύκιου, Έλενα Παυλίδου 
  • Δημιουργία οπτικού υλικού: Νικολέττα Βερύκιου και Μιχάλης Θεοδώρου
  • Μουσική: Παυλίνα Κωνσταντοπούλου
  • Τεχνική Υποστήριξη: Μαρία Λοϊζίδου

* Η Ελένη Χαλκούση προσέφερε πολύτιμη βοήθεια στην κατασκευή των λούτρινων πρωταγωνιστών της παράστασης.