Το γνωστό Φεστιβάλ Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών ΑΝΤΙ-ΣΚΗΝΟ κάνει αρχή φέτος από πολύ νωρίς, με μία σειρά παράλληλων δράσεων στη νέα του στέγη, το Κτήριον 53 στην Παλιά Λευκωσία.

Με μότο «Ζήσε το θέατρο της εποχής σου» ξεκινά τις παράλληλες δράσεις του από τον Απρίλιο, προτείνοντας τρεις παραστάσεις. 

Η αρχή γίνεται το Σάββατο 20 Απριλίου με την παράσταση «Presence (light)» από τη Μελισσάνθη Ζάνγκα, ακολουθεί από την Κυριακή 21 Απριλίου η διαδραστική παράσταση για μικρούς και μεγάλους «Στο ροζ μου συννεφάκι» της Νάσιας Κελεπέσιη και την Κυριακή 28 Απριλίου παρουσιάζεται το πειραματικό έργο του Γρηγόρη Χριστοδούλου «Endoscopy».

Στο «Presence (light)» η Μελισσάνθη Ζάνγκα δημιουργεί ένα τελετουργικό performance art σχεδιασμένο να προκαλεί, να ηρεμεί και να εξυπηρετεί. Η ερμηνεύτρια αφήνει τον εαυτό της να γίνει μάρτυρας, ευάλωτη και αληθινή, αυτό είναι το μαγικό της εργαλείο. Μέσα από τη δική της προθυμία να ταξιδέψει βαθιά μέσα της, καθοδηγεί μια εξερεύνηση στο συλλογικό μας υποσυνείδητο. 

Τι είναι η ευχαρίστηση και πώς ανοίγουμε σε αυτήν; Πιστεύετε στις αρχαίες παραδόσεις της μαγείας και της επικοινωνίας με το πνεύμα; Ποια παλιά θλίψη κουβαλάμε ανεπεξέργαστη και πώς είναι να γιορτάζουμε πραγματικά πλήρως; Μέσω της παρουσίας όλα τα πράγματα έρχονται στο φως.

  • Λευκωσία, Κτήριον 53 – Πυρήνας Πειραματικών Τεχνών, Σάββατο 20 Απριλίου, 8.30μ.μ. 70001384 Εισιτήρια: more.com

Η γλυκιά διαδραστική παράσταση «Στο ροζ μου συννεφάκι» καταφέρνει με ένα πρωτότυπο κείμενο της Νάσιας Κελεπέσιη να θίξει σοβαρά θέματα περιθωριοποίησης και εκφοβισμού. Η ιστορία ασχολείται με ένα μικρό κορίτσι στην προσπάθεια του να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες αυτού του κόσμου δημιουργεί το δικό της παιχνίδι: Το Ροζ συννεφάκι. 

Κάθε φορά που προσπαθεί να ξεφύγει όμως, ταξιδεύοντας με το ροζ συννεφάκι στον παραμυθένιο αυτό κόσμο της, ανακαλύπτει κρυμμένες δεξιότητες και κερδίζει γνώσεις που την κάνουν πιο δυνατή και έτοιμη να αντιμετωπίσει τους φόβους της στον πραγματικό κόσμο. 

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κελεπέσιης
  • Σύλληψη, Συγγραφή, Ερμηνεία: Νάσια Κελεπέσιη
  • Ερμηνεία: Μισιέλ Φραγκίσκου
  • Συγγραφή, Τεχνική Υποστήριξη, Φώτα, Ήχος: Ορέστης Μίνος

  • Λευκωσία, Κτήριον 53 – Πυρήνας Πειραματικών Τεχνών. Πρεμιέρα: Κυριακή 21 Απριλίου, 11π.μ. Παραστάσεις: 27/4 3μ.μ., 28/4 11π.μ., 18/5 3μ.μ., 19/5 11π.μ. 70001384 Εισιτήρια: more.com

Την Κυριακή 28 Απριλίου θα ανέβει το έργο «Endoscopy» σε σύλληψη, σκηνοθεσία και ερμηνεία του Γρηγόρη Χριστοδούλου στο πλαίσιο του προγράμματος Βήμα Σε Νέους Καλλιτέχνες. Το έργο ασχολείται με ένα νέο στην πορεία του προς την εξέλιξη. Μια προσωπική εξομολόγηση μέσα από διαφορετικές πτυχές του ίδιου προσώπου. Μια καλλιτεχνική πρόταση που, με τον συνδυασμό λόγου, ποίησης, κίνησης και τραγουδιού, εξετάζει την πολυπλοκότητα της σχέσης μας με τον εαυτό μας και το περιβάλλον μας. Προσκαλεί τον θεατή σε ένα ταξίδι σκέψεων, ανησυχιών, βιωμάτων και ονείρων.

  • Λευκωσία, Κτήριον 53 – Πυρήνας Πειραματικών Τεχνών. Κυριακή 28 Απριλίου, 8.30μ.μ. 70001384 Εισιτήρια: more.com