Ένα ενορατικό αφήγημα μέσα από το πολυεπίπεδο έργο της σμιλεύει η Έλενα Αναστασίου Νεοκλέους στην έκθεση με τίτλο «In Bound», που φιλοξενείται από τις 23 Φεβρουαρίου στην γκαλερί Lumière στη Λεμεσό.

Το ιδιαίτερο υπόβαθρό της συναρμόζει την καλλιτεχνία με το επιχειρηματικό δαιμόνιο, ενορχηστρώνοντας μια μαγευτική εξερεύνηση της αντίληψης, της ταυτότητας και της δημιουργικότητας. Πάνω σε τολμηρά βάθη, κάθε πινελιά και κάθε περίγραμμα συνεισφέρει σε μία αρμονική εικαστική συμφωνία, προσκαλώντας τους θεατές σ’ έναν κόσμο όπου εντείνεται η εστίαση και η ενδοσκόπηση γίνεται ένα εμβυθιστικό ταξίδι.

Αυτό που διακρίνει την τέχνη της Έλενας είναι η ευφυής χρήση καθημερινών οικιακών αντικειμένων, μεταμορφωμένων, όμως, σε αγωγούς βαθιάς έκφρασης. Αυτή η μεταμορφωτική προσέγγιση αμφισβητεί τις νόρμες και ωθεί τους θεατές να αναθεωρήσουν το σύνηθες και να διακρίνουν την τέχνη στο καθημερινό και τετριμμένο. Είτε μέσα από διακριτικές καμπύλες είτε με ρωμαλέες αντιθέσεις, η δουλειά της θέτει σε κίνηση την επαναξιολόγηση του οικείου, εμποτίζοντάς το με στρώματα καινούριου νοήματος.

Η τεχνική της εξισορροπεί με λεπταισθησία την παράδοση με τον πειραματισμό, υφαίνοντας διαφορετικά στοιχεία σε ένα συνεκτικό εικαστικό αφήγημα. Πρόκειται για μια γέφυρα ανάμεσα σε συμβατικές καλλιτεχνικές νόρμες και πρωτοποριακή εξερεύνηση, που μαρτυρεί ουσιαστικά την ικανότητά της να συρράπτει ανεπαίσθητα την παραδοσιακή δεξιοτεχνία με σύγχρονη επινοητικότητα. Κάθε έργο αντανακλά αυτήν ακριβώς τη δισημία, αψηφώντας κατηγοριοποιήσεις και επιζητώντας, αντίθετα, μια στοχαστική ενατένιση.

Ως εικαστικός και εκπαιδευτικός, η Έλενα Αναστασίου Νεοκλέους απευθύνει μια πρόσκληση αλληλεπίδρασης με το σαγηνευτικό της σύμπαν. Το πορτφόλιό της είναι ένα ταξίδι μέσα από διαφορετικές επικράτειες που υπερβαίνουν τα παραδοσιακά μέσα, προσφέροντας φρέσκιες προοπτικές που διευρύνουν τα όρια της καλλιτεχνικής ζύμωσης.

Η συζήτηση που πυροδοτεί η δουλειά της εκτείνεται πέρα από τον καμβά, ενθαρρύνοντας προβληματισμό και διάλογο γύρω από τη φύση της αντίληψης, την πολυπλοκότητα της ταυτότητας και τις απεριόριστες δυνατότητες της δημιουργικότητας.

Σε έναν κόσμο που κατακλύζεται από οπτικά ερεθίσματα, η δημιουργός μαγνητίζει το βλέμμα και διεγείρει το μυαλό.

  • Λεμεσός, γκαλερί Lumière (25344141). Εγκαίνια: Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, 7μ.μ. Διάρκεια: μέχρι 16 Μαρτίου