Η συναυλία του Sistema Cyprus με τίτλο «A Crescendo of dreams» πραγματοποιείται την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου.

Παρουσιάζει στη σκηνή 160 νέους μουσικούς με μοναδικά όνειρα από τρεις διαφορετικές ορχήστρες από τη Λάρνακα και τη Λευκωσία υπό τη διεύθυνση του αναγνωρισμένου Βενεζουελάνου μαέστρου Ρούμπεν Κόβα Βιγιαλόμπος.

Όπως και η ορχήστρα, έτσι και το πρόγραμμα της συναυλίας είναι πολύχρωμο, καθώς περιλαμβάνει συνθέσεις από Αμερική, Τουρκία, Κύπρο, Ρωσία, Αγγλία, Πορτογαλία, Κολομβία, Μεξικό και Βενεζουέλα.

Ακόμα, η σύνθεση «Alas a Malala» του Αρτούρο Μαρκές κατέχει ξεχωριστή θέση σε αυτή τη συναυλία. Είναι ένα κομμάτι αφιερωμένο στη Μαλάλα Γιουσαφζάι που πάλεψε για τον κόσμο που ονειρευόταν, έναν κόσμο ισότητας και ειρήνης.

  • Λευκωσία, Δημοτικό Θέατρο, Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, 5μ.μ. Sold Out Tickets και σε όλα τα καταστήματα Stephanis

Το Sistema Cyprus

Το Sistema Cyprus είναι ένα μουσικό- κοινωνικό πρόγραμμα με επίκεντρο τη δημιουργία ορχηστρών που ιδρύθηκε το 2018. Το Sistema Cyprus προσφέρει μουσική εκπαίδευση σε παιδιά και νέους στη Κύπρο, συμπεριλαμβανομένων παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία, πρόσφυγες και παιδιά και νέους με λιγότερες ευκαιρίες, και διασφαλίζει το σεβασμό, την αναγνώριση και την ένταξη αυτών των ομάδων από την κοινωνία. 

Το Sistema Cyprus είναι εμπνευσμένο από το μουσικό-κοινωνικό πρόγραμμα El Sistema που ιδρύθηκε στη Βενεζουέλα το 1975. Μέσω της δημιουργίας ορχηστρών και χορωδιών, το El Sistema ενεργεί ως ένα θαυμάσιο μοντέλο, προσεγγίζοντας παιδιά και νέους σε περιοχές υψηλού κινδύνου του κόσμου. Το El Sistema και άλλα προγράμματα εμπνευσμένα από το El Sistema, προσφέρουν δωρεάν κλασική μουσική εκπαίδευση που δίνει σε παιδιά και νέους λιγότερες ευκαιρίες. 

Το Sistema Cyprus επικεντρώνεται στην προσωπική ανάπτυξη των παιδιών, εστιάζοντας κυρίως στην ενδυνάμωση και βοηθώντας τους να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.

Περισσότερες πληροφορίες για τον οργανισμό αλλά και για το πως μπορείτε να στηρίξετε το Sistema Cyprus μπορείτε να βρείτε στη σχετική ιστοσελίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram. 

Ruben Cova Villalobos

Ο μαέστρος Ρούμπεν Κόβα Βιγιαλόμπος είναι ο συντονιστής της National Orchestra Sistema στην πολιτεία Ζούλια, μιας οργάνωσης που συγκεντρώνει χιλιάδες παιδιά και νέους της περιοχής. Σήμερα είναι διευθύνων σύμβουλος της Ορχήστρας Νέων Rafael Urdaneta της Zulia και της Εθνικής Παιδικής Ορχήστρας της Βενεζουέλας.

Γεννημένος στην πόλη Μαρκάιμπο της Βενεζουέλας, ο μαέστρος s ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο Ωδείο «Jose Luis Paz» υπό την καθοδήγηση του Ciro Adarme, ιδρυτικού μέλους και εξάρχοντα της Κρατικής Ορχήστρας Νέων της Ζούλια. Σπούδασε βιολί με τους Giann Carlo Cerri, Francoise Delaval και Jose Francisco del Castillo.

Ο μαέστρος Βιγιαλόμπος έχει διευθύνει τα προγράμματα διδασκαλίας στα διεθνή Φεστιβάλ Βιολιού της Ανατολικής Βενεζουέλας, στα σεμινάρια βιολιού Andes και στο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου της Παραγουάνας. Επιπλέον, δίδαξε στη Ακαδημία Βιολιού της Λατινικής Αμερικανικής, καθώς επίσης είναι ιδρυτικό μέλος του Κουαρτέτου Simon Bolivar, μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Simon Bolivar και διευθυντής ορχήστρας, όπως και δημιουργός και ιδρυτής του ακαδημαϊκού κέντρου για παιδιά Montalban.

Ως σολίστ και μαέστρος, έχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων με τις συμφωνικές ορχήστρες των Falcon, Lara, Trujillo, Guayana, Cumana, Caracas και Zulia. Ακόμα, ήταν διευθυντής των συμφωνικών ορχηστρών για παιδιά και νέους της πόλης του Καράκας και επίσης μουσικός σύμβουλος για το πρόγραμμα «Δίκτυο σχολείων και συγκροτημάτων στο Μεντεγίν» στην Κολομβία.