To Simply Quartet, ένα από τα πιο διακεκριμένα νεαρά κουαρτέτα εγχόρδων στην Ευρώπη, φιλοξενεί στην Κύπρο το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου.

Θα ερμηνεύσει ένα θαυμάσιο πρόγραμμα με κουαρτέτα εγχόρδων των Σούμαν, Χάιντν και Βέμπερν. Τη συναυλία στηρίζει η Πρεσβεία της Αυστρίας στην Κύπρο.

Το σχήμα αποτελείται από τους Ντάνφενγκ Σεν (βιολί), Αντονία Ράνκερσμπεργκερ (βιολί), Σιάνγκ Λιου (βιόλα) και Ιβάν Βαλεντίν Χόλουπ Ρόαλντ (βιολοντσέλο). Βρίσκεται συνεχώς σε αναζήτηση της πιο εμβριθούς νόησης της εγγενούς γλώσσας της μουσικής: από τα πρώιμα κλασικά έργα έως τη σύγχρονη εργογραφία για κουαρτέτο εγχόρδων.

Έχοντας ιδρυθεί στη Σαγκάη υπό την αιγίδα του Jensen Horn-Sin Lam, το Simply Quartet μετοίκησε στη Βιέννη για να εξερευνήσει εντατικά την ουσία και την προέλευση της ερμηνείας για κουαρτέτο εγχόρδων – στο Ινστιτούτο Γιόζεφ Χάιντν του Πανεπιστημίου Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης, υπό την καθοδήγηση του Γιόχανες Μάισλ. Επιπλέον, έχει εμπλουτίσει τις εμπειρίες και τις δεξιότητές του κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Μουσικής Δωματίου, και εμπνεύστηκε περαιτέρω από την τάξη του Γκίντερ Πίχλερ στην Ανώτατη Μουσική Σχολή Βασιλίσσης Σοφίας στη Μαδρίτη, όπου ήταν μέλος κατά τις χρονιές 2020 και 2021.

Έχοντας ως βάση τη Βιέννη, το Simply Quartet έχει αποσπάσει Πρώτα Βραβεία στον Διεθνή Διαγωνισμό Καρλ Νίλσεν στην Κοπεγχάγη, στον Διαγωνισμό του Μπορντό (2019), στον Διαγωνισμό Φρανς Σούμπερτ και «Music of Modernity» στο Γκρατς (2018), και στον Διεθνή Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου Γιόζεφ Χάιντν στη Βιέννη (2017).

© Cristina Ferri

Εμφανίζεται σε ορισμένες από τις σημαντικότερες αίθουσες συναυλιών ανά το παγκόσμιο – μεταξύ άλλων, Μποζάρ Βρυξελλών, Κοντσερτχεμπάου του Άμστερνταμ, Παλάτι της Καταλανικής Μουσικής στη Βαρκελώνη, Φιλαρμονική του Έλβα στο Αμβούργο, Φιλαρμονική του Λουξεμβούργου, Φιλαρμονική του Παρισιού, Αίθουσα Wigmore του Λονδίνου, Κοντσέρτχαους του Βερολίνου,  στην Παλαιά Όπερα της Φρανκφούρτης, Τονχάλε της Ζυρίχης.

  • Λευκωσία, The Shoe Factory, Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, 8.30μ.μ. 22663871 pharosartsfoundation.org

Πρόγραμμα

  • Γιόζεφ Χάιντν (1732-1809): Κουαρτέτο Εγχόρδων, Έργο 77 Αρ.1 (1799)
  • Άντον Βέμπερν (1883-1945): Τέσσερις Κινήσεις για Κουαρτέτο Εγχόρδων, Έργο 5 (1909)
  • Ρόμπερτ Σούμαν (1810-1856): Κουαρτέτο Εγχόρδων Αρ.1, Έργο 41 Αρ.1 (1842)

* Ο Ντάνφενγκ Σεν παίζει σε ένα βιολί κατασκευής του Giovanni Battista Guadagnini το 1753, το οποίο του παραχωρήθηκε από το Ίδρυμα Έγχορδων Οργάνων MERITO. Η Αντονία Ράνκερσμπεργκερ παίζει σε ένα βιολί του Camillo Camilli κατασκευής του 1736 στη Μάντοβα, το οποίο της παραχωρήθηκε από την Εθνική Τράπεζα της Αυστρίας.