Σενάριο ταινίας και την αγαπημένη οικογενειακή χριστουγεννιάτικη κωμωδία «Μόνος στο Σπίτι 2: Χαμένος στη Νέα Υόρκη» του 1992 θύμισε ένα γεγονός που συνέβη σε αεροδρόμιο του Ισραήλ.

Στην ταινία ο μικρός Κέβιν ενώ είναι να ταξιδέψει με την οικογένειά του στη Φλόριντα χάνεται και τελικά μπαίνει σε πτήση για τη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια ακολουθεί μία σειρά από περιπέτειες.

Κάτι αντίστοιχο όμως συνέβη και στο Ισραήλ, το οποίο όμως είναι ακόμα χειρότερο.

Συγκεκριμένα ένα ζευγάρι σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, στην προσπάθειά του να προλάβει μία πτήση της Ryanair με προορισμό το Βέλγιο δεν αγόρασε ή δεν μπόρεσε να πάρει εισιτήριο για το βρέφος του και το παράτησε στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με όσα είπαν οι Αρχές του αεροδρομίου στο τοπικό Channel 12, οι γονείς, οι οποίοι δεν κατονομάστηκαν και οι οποίοι ήταν κάτοχοι βελγικών διαβατηρίων έφτασαν στο αεροδρόμιο «Μπεν Γκουριόν» του Τελ Αβίβ την Τρίτη με το μωρό τους και σκόπευαν να πετάξουν πίσω στις Βρυξέλλες.

Ωστόσο σύμφωνα με τους αξιωματούχους έφτασαν στο αεροδρόμιο αργά και αφού είχε κλείσει το  check-in, έτσι οι γονείς είτε δεν ήθελαν είτε δεν μπόρεσαν να αγοράσουν εισιτήριο για το παιδί τους.

Οι γονείς άφησαν το βρέφος σε βρεφικό κάθισμα το check-in και έτρεξαν προς τον έλεγχο ασφάλειας για να προλάβουν την πτήση.

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που αφήνουν το βρέφος στο check-in

Μάλιστα ένα βίντεο που τραβήχτηκε από κινητό στο αεροδρόμιο δείχνει μία υπάλληλο να κοιτάει στο κάθισμα και να βλέπει το παιδί, φωνάζοντας έκπληκτη «το άφησε εδώ».

Οι υπάλληλοι του αεροδρομίου μόλις διαπίστωσαν ότι το βρέφος είχε εγκαταλειφθεί ακολούθησαν το ζευγάρι και τους φώναξαν να επιστρέψουν για το παιδί τους, ενώ ενημέρωσαν την ασφάλεια και την αστυνομία του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με το Channel 12 για το περιστατικό επιλήφθηκε η αστυνομία του αεροδρομίου και τελικά το ζευγάρι και το βρέφος έχασαν την πτήση.

Το ζήτημα τελικά φέρεται να λύθηκε καθώς εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας μίλησε στο CNN, αναφέροντας πως «το μωρό είναι με τους γονείς και δεν υπάρχει κάτι περαιτέρω για έρευνα».

Ο κανονισμός της Ryanair αναφέρει πως «τα βρέφη μπορούν να συμπεριληφθούν σε μια κράτηση πτήσης κατά τη διαδικασία ηλεκτρονικής κράτησης». Όταν κάποιος σχεδιάζει να ταξιδέψει με ένα βρέφος, εμφανίζεται ένα αναδυόμενο μήνυμα στον ιστότοπο που δηλώνει ότι υπάρχει χρέωση 25 ευρώ για κάθε πτήση απλής μετάβασης (όταν το μωρό κάθεται στην αγκαλιά ενός ενήλικα). Εάν ο κηδεμόνας επιθυμεί το βρέφος να ταξιδέψει σε δικό του κάθισμα, τότε θα πρέπει να πληρώσουν ξεχωριστά τη συγκεκριμένη θέση.

Μιλώντας στο Channel 12 ένας διευθυντής της Ryanair, δήλωσε πως όλο το προσωπικό σοκαρίστηκε. «Δεν αντιμετωπίσαμε κάτι ανάλογο. Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε αυτό που βλέπαμε», είπε χαρακτηριστικά.

in.gr