Ο Φιλελεύθερος εισέρχεται σήμερα σε μία νέα εποχή. Από σήμερα η παραδοσιακή μεγάλη εφημερίδα της Κύπρου μεταποιείται στην παραδοσιακή ταμπλόιντ εφημερίδα της Κύπρου. Στη μακρά πορεία μας, 67 συναπτά έτη, η μεγαλύτερη εφημερίδα του τόπου πάντα επιλέγει τις καινοτομίες, τις αλλαγές, τις ανατροπές στον χώρο του Τύπου. Πάντα αφουγκραζόταν τους αναγνώστες και προχωρούσε. Άνοιγε δρόμους και τους μετέτρεπε σε λεωφόρους για τον Τύπο, τα ΜΜΕ στον τόπο. Πάντα με βάση τις ανάγκες των αναγνωστών, που συνάδουν με τις απαιτήσεις των καιρών. Κάθε αλλαγή, κάθε νέο εγχείρημα, συνοδεύεται με τον εμπλουτισμό του περιεχομένου, αλλά και την αναβάθμισή του. Η ποιότητα, η αντικειμενικότητα, η διαφάνεια, η αλήθεια, αποτελούσαν και αποτελούν πάντα οδηγό για τον Οργανισμό μας. Η ιστορία της εφημερίδας το επιβεβαιώνει. Οι πολίτες επικροτούν αυτή την πορεία. Μας αγκαλιάζουν κι αυτό δίνει δύναμη σε όλους τους συντελεστές του «Φ» για να συνεχίζουν την αποστολή. 

Σήμερα Ο Φιλελεύθερος αλλάζει σχήμα. Από το παραδοσιακό μεγάλο σχήμα, μετατρέπεται σε ταμπλόιντ. Δεν πρόκειται μόνο για μία αλλαγή σχήματος. Εμείς διαχρονικά στις μεγάλες αλλαγές, τις καινοτομίες, τις πρωτοπόρες ιδέες, διασφαλίζουμε πάντα την εγκυρότητα, τη σφαιρική ενημέρωση, τη μαχητική αρθρογραφία, την άρτια ανάλυση, τον πλουραλισμό. Το τρίπτυχο που καθορίζει κι αυτή την αλλαγή είναι ο εκσυγχρονισμός στην παρουσίαση, ευκολία στη χρήση και την ανάγνωση, εμπλουτισμός στο περιεχόμενο. Αυτό θα το διαπιστώσει αμέσως ο αναγνώστης. 

Η εφημερίδα μας δεν έχει ανάγκη να δώσει διαπιστευτήρια. Η πορεία της είναι γνωστή. Η ιστορία της επίσης. Γνώμονας και έγνοια μας το μότο στην πρώτη σελίδα, κάτω από το όνομα της εφημερίδας: Να παραμείνει «στην Υπηρεσία του Κυπριακού Λαού», στους εθνικούς και κοινωνικούς αγώνες, για τη δημοκρατία και την πολυφωνία, τον πλουραλισμό. 

Ο Φιλελεύθερος, σήμερα, κάνει ένα ακόμη βήμα μπροστά, όπως συνήθισε για χρόνια τους αναγνώστες του. Γυρίζει σελίδα. Αυτή τη νέα εποχή, την αλλαγή, την αντιμετωπίζουμε με αισιοδοξία και σιγουριά. Θα πορευθούμε μαζί με τους πολυπληθείς αναγνώστες μας. Σε μία εποχή δύσκολη για τα έντυπα ο «Φ» τολμά, όπως πράττει άλλωστε διαχρονικά. Κι αυτό το νέο ταξίδι θα είναι πετυχημένο, γιατί η αποτυχία δεν έχει σχέση με το Συγκρότημά μας. Προχωράμε μπροστά, προχωράμε μαζί.