To Top
18:19 Σάββατο
4 Απριλίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Μόνη έννοια τα καύσιμα
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" • Μόνη έννοια τα καύσιμα
  24 Ιανουαρίου 2020, 11:09 πμ  
Η Κυπριακή Δημοκρατία ουδέποτε είχε όραμα για ανάπτυξη των δημόσιων μεταφορών στον τόπο και ευνοεί την πολιτική των καυσίμων. Από τη στιγμή που ως κυβερνήσεις δεν έλαβαν μέτρα για να προσφέρουν στους πολίτες την εναλλακτική ώστε να διακινούνται τουλάχιστον στις πόλεις χωρίς αυτοκίνητα, είναι λογικό να μην προβούν σε δράσεις ώστε να ενθαρρύνουν τον κόσμο να περπατά περισσότερο και να χρησιμοποιεί το ποδήλατο. Ακόμα και στα επίσημα έγγραφα παραμυθιάζουμε την Κομισιόν ότι θα προβούμε σε δράσεις για μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης μέσω της μείωσης των αυτοκινήτων, ενώ στην πραγματικότητα οι μόνες δράσεις που κάνουν είναι για να ευνοούν τη χρήση καυσίμων. 
 
Το πιο λυπηρό είναι ότι ακόμα και η πολιτική για να επιτευχθεί ο στόχος που τέθηκε το 2009 (!) για διείσδυση ΑΠΕ στις μεταφορές στο 10% που είναι ένας από τους υποχρεωτικούς που έθεσε η Κομισιόν μέχρι το τέλος του 2020, η μοναδική δράση που προώθησε η κυβέρνηση έχει να κάνει και πάλι με τα καύσιμα, έστω και αν αυτά είναι συμβατικά ή βιοκαύσιμα. Αποτέλεσμα, οι τιμές των καυσίμων να εκτοξεύονται ακόμα περισσότερο και όλοι οι πολίτες να επιβαρύνονται, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν εναλλακτικά μέσα μεταφοράς.

Την ίδια ώρα στην υπόλοιπη Ευρώπη, που αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να μειώσουν περαιτέρω τις εκπομπές των μεταφορών με ταχύτερους ρυθμούς, αφού αντιπροσωπεύουν το ένα τέταρτο των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιδιώκουν μέσα από την Πράσινη Συμφωνία να μειώσουν τις εκπομπές κατά 90% έως το 2050. Δράσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί και η Κύπρος με το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα 2021-2030 το οποίο υποβλήθηκε στην Κομισιόν στις 21/1/2020.
 
Όλο και περισσότερες χώρες ακόμα και εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, που βλέπουν ότι τα οφέλη από τη βιώσιμη μετακίνηση είναι τεράστια τόσο για τη βελτίωση της δημόσιας υγείας, όσο και για τη μείωση των ρύπων στην ατμόσφαιρα, προχωρούν σε πιο ριζικά μέτρα της απαγόρευσης πώλησης νέων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων από το 2030 έως και το 2040. Στόχος βέβαια να τα αντικαταστήσουν με οχήματα μηδενικών και χαμηλών εκπομπών που κυκλοφορούν ήδη στους ευρωπαϊκούς δρόμους.

Χώρες οι οποίες προχώρησαν σε τέτοιο βαθμό στις δημόσιες μεταφορές ώστε να μην ταλαιπωρούν τους πολίτες τους και τώρα είναι σε θέση να δεσμεύονται να απαγορεύσουν την πώληση οχημάτων με ορυκτά καύσιμα. Άσε που ακόμα η Κύπρος αγοράζει καύσιμα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, και η μερική απεξάρτηση από την εισαγωγή ορυκτών καυσίμων, γίνεται μόνο για να επιτευχθούν οι στόχοι που τέθηκαν από την Κομισιόν για διείσδυση ΑΠΕ στον ηλεκτρισμό. 

Στην Κύπρο οι όροι «καθαρότερος αέρας, καθαρότερη ενέργεια» δεν είναι γνωστοί στις πολιτικές του κράτους, παρά το γεγονός ότι υπάρχει υποχρέωση της Κύπρου έναντι πλέον της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας να βελτιώσει την ευημερία και την υγεία των πολιτών και των μελλοντικών γενεών. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με καλύτερες εναλλακτικές δημοσίων συγκοινωνιών, ενώ στην Κύπρο μια σταλιά τόπος δεν έχουμε καταφέρει να δώσουμε τη δυνατότητα στους πολίτες να μετακινηθούν ούτε καν σε μικρές αποστάσεις. Ακόμα και για τον αριθμό των πολιτών που προχώρησαν στην αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων, τα σημεία φόρτισης είναι ελάχιστα και αποτρεπτικά για άλλους πολίτες που επιθυμούν να προχωρήσουν σε αυτή την αγορά. 

Μέσα από την Πράσινη Συμφωνία επιδιώκεται να αντιμετωπιστούν οι εκπομπές και η κυκλοφορική συμφόρηση των πόλεων με συνεισφορά στη βελτίωση των δημόσιων συγκοινωνιών, μεταξύ άλλων απαιτούνται αυστηρότερα πρότυπα για τη ρύπανση από τα αυτοκίνητα και κατάργηση των επιδοτήσεων ορυκτών καυσίμων.

Αυτό που περιμένουμε από την Κυπριακή Δημοκρατία, τόσο προς επίτευξη των στόχων της Κομισιόν, όσο και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των πολιτών είναι να δώσει επιτέλους προτεραιότητα στην ενεργειακή απόδοση και ανάπτυξη ενός τομέα ηλεκτρικής ενέργειας που θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

anikolaou@phileleftheros.com
 
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...