Στις ενέργειες που υλοποιούνται, καθώς και στους επικείμενους σχεδιασμούς του Υπουργείου Υγείας και του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στις ορεινές περιοχές, επικεντρώθηκε η σημερινή συνάντηση του Υπουργού Υγείας  Κωνσταντίνου Ιωάννου με τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Κώστα Χαμπιαούρη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση, ο Υπουργός Υγείας ενημέρωσε τον Επίτροπο σχετικά με την πορεία των υπό εξέλιξη αναπτυξιακών έργων στο Νοσοκομείου Κυπερούντας και, συγκεκριμένα, για το στάδιο υλοποίησης του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών και της Πνευμονολογικής / Φυματιολογικής Κλινικής, το συνολικό κόστος των οποίων θα ανέλθει στα 6,5 εκ. ευρώ και υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθούν το πρώτο εξάμηνο του 2020.
 
Τα έργα διενεργούνται στο πλαίσιο της ριζικής αναδιοργάνωσης του τομέα της Υγείας και στοχεύουν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των κατοίκων της περιοχής Τροόδους.

Παράλληλα, ο κ. Ιωάννου αναφέρθηκε στη στελέχωση του Νοσοκομείου και σημείωσε ότι πέραν του Παιδιάτρου και του Πνευμονολόγου που τοποθετήθηκαν ήδη στο Νοσοκομείο Κυπερούντας, τις επόμενες μέρες το Νοσοκομείο θα ενισχυθεί με Καρδιολόγο και Παθολόγο, με στόχο την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών υγείας και την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων των ορεινών περιοχών.

Τέλος, ο κ. Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Χαμπιαούρη για την προσπάθεια που γίνεται για αναδιοργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην περιοχή Τροόδους. Όπως ανέφερε ο κ. Ιωάννου, στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους, αναμένεται το επόμενο διάστημα να  λειτουργήσει η Ζώνη Ευρύχου-Πεδουλά-Κάμπου με συμπλεγματοποίηση των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας, γεγονός που θα αναβαθμίσει τις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας στην περιοχή. Παράλληλα, προχωρεί ο αντίστοιχος σχεδιασμός για τη Ζώνη Κυπερούντας-Πλατρών-Αγρού-Παλαιχωρίου.

 
Πηγή: philenews